Recenzii, Youtube

Cățelușa din spital-Julia Donaldson

Autor:Julia Donaldson

Ilustrator: Sara Ogilvie

Editura :Cartea Copiilor

Număr pagini: 32

Aveți autori de suflet sau serii de cărți care v-au pătruns în inimă și au rămas acolo?

Cățelușa din spital

Așa a fost și în cazul nostru, unde 4 cărți scrise de Julia Donaldson au poposit la noi în bibliotecă când Damian avea 2 ani și 11 luni și au fost citite de sute de ori, nu exagerez.

În această carte, scrisă în stilul inconfundabil al Julie Donaldson, o avem ca personaj principal pe cățelușa dalmațiană pe nume Pic.

Această minunată cățelușă este cea care le readuce zâmbetul pe buze copiilor din secția de Pediatrie. Zilnic frecventează spitalul împreună cu stăpâna sa, Roza.

Cățelușa din spital

Și ce dacă este prima ta zi de internare, ce dacă ai și febră, te doare burta, ești tâfnos, supărat, trist, plictisit…toate acestea dispar când cățelușa se află în apropierea copiilor. Această minunată cățelușă este cea care le oferă îmbărbătare doctorilor, părinților iar copiilor alinare.

Este și ziua de externare a lui Joe, un băiat surdomut, iar Pic, Roza ,Joe și mama lui Joe și părăsesc împreună spitalul. O întâlnire cu un prieten, neatenție din partea copilului, dar și a mamei (știm cu toții ce se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă) era pe cale să se sfârșească nefast pentru copil. Intervenția lui Pic i-a salvat viața lui Joe, dar a dus la accidentarea ei, a facturării unui picioruș ce necesită o perioadă de 6 săptămâni de repaos

Cățelușa din spital.

Totul e bine când se termină cu bine, anume când Pic este vizitată de toți copiii din spital. Convalescenta ei este mai ușoară acum când are prietenii aproape, nu?

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, cu un click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.