Recenzii cărți pentru copii, Youtube

Monstrul Culorilor merge la școală

Autor:Anna Llenas

Ilustrator: Anna Llenas

Editura: Nomina

Număr pagini :34

Cu toți avem emoții când începem un lucru nou, necunoscut încă, nu?

Câte emoții a avut Damian (și încă mai are, chiar dacă au trecut câteva luni) de la începerea școlii.

Cu toate că și-a regăsit patru dintre colegii de la grădiniță, tot a avut un amalgam de sentimente. L-au trecut toate stările posibile :de la fericire, tristețe, curiozitate, nerăbdare.

Fiecare copil își imaginează cum arată/este școala. Monstrul culorilor se gândește că ar putea fi “un loc periculos cu animale sălbatice?” sau poate “o junglă pline de capcane?” sau “un nor magic pe care poți zbura?”. Aceste asocieri i-au stârnit câteva hohote de râs lui Damian, și bineînțeles că și-a spus părerea despre școală ” un loc unde mergem să învățăm “.

Monstrul culorilor

Pregătirea ghiozdanului de către Monstrul Culorilor este o poveste în sine.

Ghiozdanul monstrului conține: o cască, soluția împotriva liliecilor, laserul, lanterna, ochelarii anti-extraterestri, a fost chiar amuzant de descoperit acest ghiozdan.

Oare copiii dumneavoastră ce lucruri ar pune pe lângă cele obișnuite? Damian l-ar duce la școală pe Pluto (cățelul lui de pluș). Ajunși la școală, Tania mai mult l-a târăt pe Monstrul Culorilor, o regăsim pe doamna învățătoare care îi așteaptă pe copii cu zâmbetul pe buze, unii copii de lângă ea zâmbesc, alții au lacrimi în ochi. Ilustrația acestei despărțiri dintre părinți/bunici si copii, respectiv nepoții lor, au reflectat atât de bine stările prin care am trecut și care mai trecem unii dintre noi.

Monstrul culorilor merge la școală.

Sunt prezentate activitățile la care iau parte Monstrul Culorilor si Tania. Au participat la ora de muzică, sport, pictură, ora de lectură. Activități la care s-a descurcat, altele nu…de aceea mergem la școală, să învățăm, nu? Ora de muzică, a cântat la clarinet, chiar dacă a cântat fals, nu ne putem pricepe la toate, nu?. A fost un adevărat devorator de povești, s-au jucat la sport, bineînțeles că a și greșit când a acaparat leagănul, când s-a jucat cu apa și hârtia igienică la baie, când s-a jucat cu mâncarea, când l-a luat somnul și a sforăit până a trezit și ceilalți copii.

Monstrul culorilor merge la școală.

Aici discutăm despre comportament, reguli etc. Și la sfârșitul orelor de curs, Monstrul Culorilor a fost foarte încântat de această nouă etapă din viața lui, aceea de elev și așteaptă cu nerăbdare ziua de mâine pentru a merge din nou. În schimb Tania, simte că o ia febra….

Monstrul culorilor merge la școală.

Cum a fost pentru copii prima zi de școală?

Lui Damian i s-a părut scurtă a fost încânt, dar după câteva zile a început să nu mai fie (auzise că au sosit auzxiliarele, iar el înțelesese “gata cu joaca, acum tot timpul o sa fie acaparat de teme “) și bineînțeles că nu este așa…

Damian, 7 ani și 2 luni-elev de clasă pregătitoare vă povestește prima zi de școală pentru Tania și Monstrul Culorilor.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Nomina, cu un click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.