Recenzii, Recenzii cărți pentru copii, Youtube

Cum sare piper pe Lună?

Autor:Dorothea Ko
Ilustrator: Bianca Anton
Editura: Univers
Nr pagini:32


 

Știți cum sunt cărțile care se adresează copiilor pentru mine? Ca sarea și piperul în mâncare, fără cărți viața ar fi fadă, nu ar avea savoare…iar cărțile pentru copii, sunt cărțile cu cele mai prețioase informații.

Nu uitați să vă condimentați zilnic viața!!!

Cât de minunați sunt ai noștri copii, câte curiozități în aceste esențe mici și cât de atenți sunt la tot ce-i înconjoară.

Mi-a plăcut povestea, mi-au plăcut ilustrațiile, s-au completat perfect…iar în copilărie totul este posibil, doar să nu încetezi să visezi și să-ți pui întrebări…

In timp ce contemplă un afiș, Nana are o întrebare existențială despre aspectul Lunii ” Oare de ce e Luna asta e așa de gri și plină de găuri? N-ar trebui să fie galbenă și veselă, ca în cărțile mele de povești?”

Cum sare piper pe Lună ?

Ei bine, numai un copil putea să fie un fin observator al acestor diferențe, lucru întâlnit și la al meu copil-Damian, și sunt convinsă că și la micii dumneavoastră ascultători de povești.

Credeți că a fost singura nelămurire din acea seară? Nu…nu a fost, deoarece tatăl ei pregătind cina, a pus sare și piper pe ou, iar micuța Nana uitându-se la Lună si strănutând a fost tare nelămurită de faptulcă exista saresi piper pe ou…: “Tati, dar cum sare piper pe ou?” și imediat a făcut asocierea că Lună ar fi acoperită cu piper, de aceea este gri. Noaptea este cel mai bun aliat în a pleca într-o aventură, și pentru a cerceta misterul Lunii gri cu găuri și urme de piper…..”Eu am să mă duc într-o scurtă expediție, să mă lămuresc cum sare piper pe Lună, spuse Nana în șoaptă “

Cum sare piper pe Lună?


Cu puterea imaginației și a creioanelor colorate a reușit să deseneze o scară ce a făcut posibilă ajungerea ei aici. Pe Lună a întâlnit iepurașaul Yabu, iepuraș întâlnit în legendele chinezești, ulterior preluată și în Japonia, care îi oferă informații prețioase despre Lună. Bineînțeles că Nana nu putea să plece fără a-i oferi din minunatele ei condimente (sare și piper), pentru ca Yabu să-și poată pregăti găluștele și să nu mai fie fade.

Cum sare piper pe Lună?

Această carte mi-a adus aminte de cât de supărat a fost Damian când l-am întrebat dacă vrea să bea lapte bătut…după ce am reușit să-mi potolesc râsul, nicio explicație oferită nu a putut să-l determine să guste acel lapte…nu înțelegea de ce ar bate cineva laptele și de ce arată “așa bătut “.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, cu un click aici

Damian ,7 ani și jumătate, vă povestește această minunată carte

Cum sare piper pe Lună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.