DIVERSE

The ‘Beauty and the Beast’ Book tag

Recunosc că nu o dată, chiar de multe ori , citesc bloguri de cărţi din diferite state europene sau chiar americane.

Mi-a atras atenţia pe un site din UK, un tag foarte interesant- Tag Beauty and the Beast, aşa că m-am gândit să preiau această idee.

Sursa:thissplendidshambles.com

Acestea fiind spuse, eu zic că putem începe, nu?

Cumva în povestea Beauty and the Beast, personajele principale sunt diferite faţă de celelalte personaje. Preferaţi în lecturile voastre ca personajele principale să fie diferite sau să vă regăsiţi în ele?

Prefer lecturile în care mă regăsesc, dar nu îmi displace  o temă abordată altfel- să nu uităm că există cărţi în care personajul principal este ciudat şi totuşi îl iubeşti- de exemplu  Charlotte din cartea O fată din bucăţi, nu este o fată normal, dar totuşi îţi doreşti să o protejezi, să o ajuţi.

Charlie este fata aceea ciudată, care preferă să se automutileze astfel încât să nu o poată lovi răutatea oamenilor, o fată care nu am fost şi nu cred că aş putea să fiu vreodată.

Belle – O carte pe care ați cumpărat-o pentru coperta sa frumoasă, dar este la fel de frumoasă și în interior?

Cartea aleasă de mine în această categorie este  Bijuteria de Amy Ewing, care am achiziţionat-o pentru că mi-a plăcut coperta, dar am ajuns să o descopăr şi să fiu la fel de încântată şi de conţinut.

Este o carte dispotică care mi-a plăcut, deşi abordează tematica fetelor folosite ca şi mame surogat într-o lume a viitorului. Cumva personajul principal mi-a amintit de Katness din Jocurile Foamei.

    Bestia – O carte de la care nu te-ai așteptat prea mult, dar te-a surprins plăcut?

Sincer, am primit cartea Defecţi cadou şi a stat cuminte în bibliotecă până a apărut pe piaţă şi volumul doi, pentru că nu mă atrăgea foarte tare. Când a apărut volumul doi am hotărât să o încep ca să vad dacă îmi achiziţionez continuarea sau nu şi a fost waw! Am citit până la 3 dimineaţa şi am intrat să fac comanda şi pentru volumul 2 urgent.,

Este o carte pe care am descoperit-o târziu, dar care m-a surprins în cel mai bun mod posibil, şi cu siguranţă mi-a rămas în minte mult timp după ce am descoperit-o.

     Gaston – O carte pe care toată lumea o iubește, dar tu nu o faci.

Povestea slujitoarei este o carte despre care s-a vorbit foarte mult printre cititoare, şi fiind carte distopică – eu iubind acest gen- am hotărât să o citesc. Sincer mie nu mi-a plăcut aproape deloc, undeva la jumătatea cărţii renunţând la ea.

Poate am citit-o într-un moment nu tocmai potrivit, sau poate nu am avut starea potrivită, dar această carte nu a fost pe gustul meu.

Este o carte cu un raiting destul de bun în rândul cititoarelor, dar care nu a reuşit să mă atingă absolut deloc- la fel ca celebrul Gaston, nu?

    Lefou – un prieten de încredere pe care nu-l poți ajuta dar pe care îl placi cu adevărat.

Prinţul Roshar este acel prieten de care toţi am avea nevoie. Nu pot să îl ajut să îşi recapete înfăţişarea şi să nu mai aibă regrete pentru deciziile din trecut, dar îl ador pentru că este alături de personajele principale – Kestrel şi Arin – îl ador pentru umorul său , pentru sclipirile de geniu şi pentru faptul că deşi poate să obţină tot ce este al prietenului său, el decide să îi ofere acestuia regatul şi să îşi păstreze prietenul drag.

Doamna Potts, Chip, Lumier & Cogsworth – O carte care te-a ajutat într-o perioadă dificilă sau care te-a învățat ceva valoros.

Nu ştiu dacă m-a ajutat într-o perioadă grea, dar m-a făcut să realizez multe lucruri. Cartea este Ultima oară când ne luăm rămas bun şi este o carte despre afişarea sentimentelor până nu este prea târziu, o carte despre cât de rapidă poate fi pierderea şi câtă putere au cuvintele atunci când le spui la timpul lor.

    “Ceva pe acolo” – O carte sau o serie pe care nu aţi plăcut-o de  la început, dar  ați ajuns cu ea până la capăt.

Seria Regatul spinilor şi al trandafirilor nu mi-a plăcut din prima având în vedere şi sentimentul de deja vu pe care îl simţeam când parcurgeam începutul primului volum, dar spre finalul primului volum  cartea a luat o întorsătură atât de bună încât am devorat şi următoarele volume apărute în română şi abia aştept continuarea. Bineînţeles că un mare rol pentru această minunată întorsătură l-a avut nimeni altul decât Rhysand- minunatul prinţ al Regatului Nopţii.

    “Fii oaspetele nostru” – Un personaj fictiv pe care ai vrea să-l ai la cină?

Probabil că aş dori să iau masa cu multe din personajele cărţilor citite de mine, nu cred că exxistă carte citită fără să am un personaj preferat. Dar cred că m-aş opri la Libby, personajul principal din cartea Pe umerii tăi, pentru că mi-a plăcut tăria ei de caracter, iubirea ce o oferă şi faptul că acum ştie ce vrea de la viaţă şi cum să meargă mai departe în această lume a tiparelor. 

Ei, cam acesta au fost răspunsurile mele la tagul – Beaty and the Beast.

Dacă v-a plăcut nu uitaţi să comentaţi, chiar sunt curioasă să aflu care ar fi răspunsurile voastre la acest tag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.