Recenzii

Nina – jurnalul unei adolescente de Augustina Guerrero

Titlu: Nina- jurnalul unei adolescente

Autor: Augustina Guerrero

Nr. pagini: 144

An apariție: 2014

Editură: Corint – Junior

Disponibilă: Aici!

Synopsis

Naiva? Deloc! Nonconformista? Cu siguranta!
Cu capul in nori? Cateodata…
Cu toate astea, Nina se considera o fata obisnuita. Uneori se simte singura, alteori ar vrea sa tipe sau ar vrea sa aiba o bagheta fermecata care s-o transporte in alt loc… dar, de cele mai multe ori, lucrurile simple o fac fericita: un moment de liniste, un mesaj primit de la cineva special, o dupa-amiaza in care rade pe saturate cu cea mai buna prietena…
CITESTE SI TE VEI INDRAGOSTI PE LOC DE NINA!

Jurnalul Ninei este un jurnal grafic amuzant, compus din benzi desenate. Ilustratiile sunt sugestive, viu colorate, si descriu viata Ninei, o adolescenta tipica. Dilemele, framantarile si situatiile prin care trece Nina sunt cele intalnite de orice adolescenta de-a lungul drumului maturizarii.

Recenzie

Cartea aceasta pot spune că o am de la Librăria Cornul Abundenţei, librărie ce o frecventez mereu şi în care vânzătoarele mi-au recomandată pentru micuţa mea cititoare mofturoasă.

Faptul că este la început de drum cu cititul şi cartea aceasta este  plină de desene grafice, şi este despre o fată foarte absolut normală a încântat-o atât pe ea cât şi pe mine.

Nina, personajul principal, este o încântare de copil, o adolescentă tipică, ce are zile bune când este toată un zâmbet şi zile absolut oribile în care nu îi stă părul, sau toată lumea este contra ei, dar toate acestea ea şi le notează în propriul jurnal adolescentin, acest jurnal devenind o carte amuzantă pentru copii.

Jurnalul ei ne prezintă lucrurile care îi plac- iar prima din lista ei este mirosul cărţilor, ceea ce pe mine m-a încântat, să râdă, să meargă prin frunze uscate şi multe altele.

Dacă vreodată v-aţi întrebat ce duce o adolescentă în rucsacul său, sau cum pregăteşte masa pentru mama sa( şi Doamne, parcă am revăzut masa pregătită într-o zi de propriul meu copil pentru mine) este absolut necesar să parcurgi această carte amuzantă. Te va binedispune cu siguranţă.

Şi dacă tot a aflat ce lucruri îi plac, cu siguranţă aflăm şi ce lucruri nu îi fac plăcere, cum este ea diferită , cum îşi pierde speranţa de a-l vedea pe el, care niciodată nu este acolo, şi tocmai azi când nu s-a aranjat ea şi-a găsit şi el să apară şi să o mai şi salute pe deasupra. Off, Doamne!

Este o carte pentru copii, cu desene grafice de excepţie şi uşor de citit, dar pot spune că şi mie mi-a adus zâmbetul pe buze, aşa că nu este doar o carte pentru copii., ci şi pentru cei cu suflet de copil, ce îşi doresc să se amuze copios într-o zi dupaamiază plictisitoare.

Sau eu sunt încă un copil şi nu-mi dau seama?

https://www.youtube.com/watch?v=QfuzxgEwprQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.