Recenzii

Crimă la Oxford

de Ruth Ware

”Atâtea prietenii imperfecte, atâtea distrageri promițătoare… Paginile parcă se întorc singure !” (People Magazine)

Crimă la Oxford

Vechea și renumita universitate din atât de cunoscutul oraș Oxford este locul de întâlnire al protagoniștilor poveștii pe care autoarea o țese ca într-un pas-de-deux între trecut și prezent, înainte și după. Moartea neașteptată a lui April, una dintre studente, declanșează nu doar o serie de evenimente neprevăzute în acel moment, ci și peste zece ani, când Hannah, cea mai bună prietenă a victimei, are îndoieli privind ucigașul.

Oxford

Nu există, cred, student care să nu fi visat, dorit, măcar o dată să studieze la această universitate atât de veche, de apreciată ! Povestea poartă pașii cititorului pe aleile ei, prin clădirile purtând patina timpului… Dezvăluie reguli și tradiții mai mult sau mai puțin cunoscute. Arată viața de student, cu toate implicațiile ei. Iscă dorința de a fi acolo, de a studia acolo, între cei mai buni.

Prietenii mai mult sau mai puțin sincere

Grupul de studenți din care face parte și Hannah este unul cât se poate de eterogen. Pasiuni pe față sau ascunse, studiu intens, dar și petreceri mai mult sau mai puțin liniștite, fac parte din ”meniul” vieții de la Oxford. Va distruge acea crimă prietenia lor ? Sau o va întări în timp ? Câte puțin din fiecare…

Trecutul ajunge din urmă prezentul

Peste zece ani, căsătorită cu iubirea vieții ei, unul dintre foștii colegi, și așteptând un copil, Hannah resimte vechea agitație, neliniște, dar și hărțuire jurnalistică. Cel socotit vinovat de crimă moare în închisoare, după ce mereu își menținuse declarația că e nevinovat. Oare chiar a fost el vinovat ? Sau adevăratul criminal e încă în libertate ?

Crimă la Oxford, supoziții și adevăruri

Riscându-și viața ei, și implicit a copilului, Hannah e hotărâtă să afle adevărul. Cu orice preț ! Investigația ei o aduce foarte aproape de adevăr. Dar și de criminal. Unul neașteptat ! O nouă călătorie la Oxford, reîntâlnirea cu vechea ”gașcă” sau ce a mai rămas din ea, multe întrebări și deducții, adevăruri dureroase. Un sprijin neașteptat, dar binevenit. Și un final surprinzător. Toate aceastea creionează meandrele unei povești captivante, pline de suspans.

Concluzie

Prin povestea din el, prin acele salturi, acel du-te/vino de dinainte și de după evenimentul care bulversează viețile protagoniștilor, prin suspansul creat, încât cele peste 500 de pagini se citesc pe nerăsuflate, romanul ”Crimă la Oxford” de Ruth Ware îmbină farmecul vieții de student cu șocul și urmările unei crime. Și cum fac față cei implicați la toate acestea.

Recomand spre lectură această carte, apărută la Editura Trei, pe care o găsiți aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.