Recenzii

„Noi suntem băieții de la Promise” de Nick Brooks

**O poveste captivantă despre prejudecăți, mistere și tineri luptători **

În această carte autorul a adus în prim plan prejudecățile unei societăți ce se crede exclusivă, asupra băieților de culoare. Dar este mai mult decât aici, pentru că se poate transpune în toate comunitățile unei societăți ce deține minorități.

Prestigioasa școală „Urban Promise Prep” ar putea arăta impecabil în exterior, dar secrete mortale pândesc înăuntru.

Acțiunea începe cu prezentarea unei școli perfecte, ce oferă șanse minunate băieților de culoare. Acest liceu exclusivist este un model, un exemplu, dar atunci când directorul este ucis chiar în incinta școlii, reiese realitatea.

Polițiștii încep cercetările, dar toate probele duc spre cei trei tineri elevi aflați în detenție– JB, Ramón și Trey – și ei devin principalii suspecți.

Aveau mijloacele, aveau motivul. . . și s-ar putea să fi avut chiar și arma crimei. Dar, cum toți trei își susțin nevinovăția și nimeni nu pare să-i creadă, ei trebuie să se unească pentru a-l găsi pe adevăratul ucigaș înainte de a fi arestați. Sau adevăratul vinovat se ascunde printre ei?

De ce mi-a plăcut?

Mesaj puternic

Autorul expune în cartea „Noi suntem băieții de la Promise” prejudecățile societății împotriva tinerilor de culoare, o realitate tristă, dar existentă.

În calitate de adult, această carte m-a făcut instantaneu să reflectez asupra sistemului de învățământ. La început, m-am gândit, „cartea asta este un pic extremă… prezintă  o societate distopică, o situație ipotetică” … dar de fapt este foarte reală.

Dacă ar fi să vizităm diferite școli am vedea că elevii sunt așezați în rânduri drepte, merg încolonați când pleacă organizați din școală, sunt reduși la tăcere de multe ori.

Personaje complexe

Cartea „Noi suntem băieții de la Promise” are personaje complexe. JB, Ramón și Trey sunt mai mult decât simpli suspecți. Sunt tineri cu vise, speranțe și temeri, luptând pentru a-și face un loc în lume ✊.

Tinerii din acest roman erau copii BUNI. Și-au iubit familiile, au vrut să-și facă familiile mândre și au vrut să respecte regulile.

”Toți băieții aceștia vorbesc dur. Oferă-le puțină dragoste și o să vezi cum se topesc. Sunt copii. Lumea pare să uite mereu asta. Indiferent de înălțimea lor. Indiferent de culoarea pielii. Indiferent de atitudinea lor.”

Poveste captivantă

 Are o poveste captivantă: Misterul crimei, suspansul crescând și narațiunea captivantă te vor ține lipit de pagini până la final .

Emoții intense

 Emoții intense: Cartea te va face să simți furie, tristețe, dar și speranță, empatizând cu personajele și nedreptățile prin care trec .

Cartea „Noi suntem băieții de la Promisea fost atât de relevantă și a oferit exemple perfecte despre ceea ce se întâmplă atunci când băieții afro cad pradă stereotipurilor societății.

Îl felicit pe autor pentru că aduce în prim plan o problemă foarte reală în care se pot regăsi la un moment dat bărbații tineri de culoare; nevinovați, care nu au un sistem de sprijin care să le susțină adevărul.

De fapt ce îi condamnă? Însăși culoarea pielii?

E trist, dar adevărat.

„Ce faci cand nu ai de ales? Atunci când simți că toți oamenii în care ar trebui să ai încredere ți-au arătat că nu sunt demni de încrederea ta?”

Dar această poveste se poate transpune în toate țările care au minorități și care nu sunt apărate cu adevărat.

Această poveste este captivantă, misterioasă, distractivă, reală și merită timpul și banii, care provoacă gândire profundă și distrează.

Mi-a plăcut misterul și povestea din spatele lui. Mi-a plăcut cum s-a dezvoltat suspansul pe parcursul poveștii. Narațiunea alternativă a făcut cartea mai interesantă.

Recomand cu căldură această carte: atât tinerilor care pot descoperi o poveste care inspiră și provoacă la reflecție , dar și adulților, ca o reamintire a prejudecăților subtile care ne afectează societatea, pe care noi, adulții, o conducem . Dar o recomand și celor care le plac misterele captivante, personajele complexe și poveștile cu mesaj ️‍♀️.

Descoperă și tu “Noi suntem băieții de la Promise” și pregătește-te pentru o călătorie emoționantă! ✨

Nu ratați această poveste! Aceasta a fost o lectură uimitoare!

Cartea este apărută la editura Trei, dar poate fi comandată atât pe site-ul editurii, cât și pe librăriile online, Libris sau Cărturești.

Pe noi ne găsiți pe pagina de Facebook, chiar aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.