Recenzii

Seria Regatul podului

de Danielle L. Jensen

Regatul podului- volumul I

Duologia „Regatul podului” este o poveste despre spionaj, minciună, trădare, dar mai ales despre iubire, iertare și răscumpărarea greșelilor.

Personajele principale

Lara Veliant este prințesa din Maridrina. Crescută izolată  și antrenată spre a fi o asasină de temut, Lara a învățat că poporul său va fi salvat doar dacă îl îngenunchiază pe regele podului. El reprezintă tot ce este mai rău pentru poporul ei. Chiar dacă el este un vânător, s-a înșelat când a crezut că ea este o pradă.

“Voi fi următoarea regină a Ithicanei. Și voi aduce Regatul Podului în genunchi.”

Aren este regele podului, regele ținutului Ithicana, un bărbat bun și drept ce luptă să își apere poporul.

Regatul său deține controlul comercial între cele cinci regate, iar asta îl face ținta răzbunări Larei și a trădării acesteia.

O prințesă condamnată la o căsătorie de conveniență pentru a-și salva regatul. Un rege ce trebuie să-și păzească podul pentru a-și ține poporul în siguranță.

O căsnicie de conveniență îi aduce alături, iar dragostea ….

Nu există nimeni pe lume ca tine.”

Dar oare tot ce a aflat Lara este adevărat? Oare Aren este personajul malefic?

Romanul are acțiune alertă, personajele sunt uimitor create și iubirea este un plasture pentru inimile însângerate. Pentru că …va curge sânge!

”A fi în viață nu înseamnă a trăi.”

Pe măsură ce se infiltrează în noua ei casă și dobândește o înțelegere mai profundă a războiului pentru a stăpâni podul, Lara începe să se întrebe dacă este eroul sau ticălosul. Și pe măsură ce sentimentele ei pentru Aren se transformă, de la ostilitate înghețată la pasiune aprigă, Lara trebuie să aleagă ce regat va salva … și ce regat va distruge.

Regina trădătoare – Volumul II

Chiar dacă a ajuns o regină trădătoare, Lara decide ce regat trebuie salvat și asta o face o asasină nemiloasă. Iar cei care au mințit-o, au manipulat-o și au umilit-o o să simtă pe pielea lor ce au creat.

Cu Aren prizonie și Ithicana sub dominație maridrină, Lara trebuie să lupte pentru a îndrepta lucrurile, chiar dacă poporul și Aren nu o vor ierta niciodată.

De la început până la sfârșit, există foarte multă acțiune în acest volum. Nu e genul de volum cu multe detalii și nu riști să te plictisești. Nu, a fost rapid, simțeam bătăile inimii mele și abia mai puteam face față tensiunii. Eram mult prea curioasă. Am rămas cu gura căscată la pagină de mai multe ori din cauza acțiunii care se desfășura. În sfârșit, o vedem pe Lara folosindu-și antrenamentul mortal din complex.

Dezvoltarea și luptele caracterului Larei și lui Aren

Schimbând perspectiva, putem observa cât de furioși sunt amândoi pe alegerile lor din trecut. EI încearcă să trăiască cu ei înșiși, dar și să accepte rezultatul. I-am simțit cu adevărat pentru cei doi atunci când s-au cufundat adânc în disperare. Lipsa de speranță, regretul, disprețul față de sine m-au făcut să nu-mi doresc nimic mai mult decât să se ierte pe ei înșiși sau unul pe altul.

Povestea romantică a Larei și Aren

Lara a trădat complet încrederea lui Aren, dar indiferent de trecut, el nu poate să nu o iubească. O iubește deși această femeie i-a distrus regatul și inima. Pe tot parcursul cărții, Lara încearcă să-și îndrepte greșeala. Dar este conștientă că, deși Aren i-ar putea ierta trădarea, nu s-ar întâmpla același lucru cu Ithicana. Mi-a frânt inima să o văd pe Lara luptând pentru un viitor pe care nu îl va putea avea niciodată.

Ea avea dreptate și el știa asta. Dar în inima lui știa că, chiar de nu o va mai vedea niciodată pentru tot restul vieții, nu s-ar fi terminat niciodată. Ea avea să fie întotdeauna regina lui.”

Întâlnire cu surorile Larei a fost un bonus al povești. Acest grup de femei nenorocite, cu propriile traume, a fost un plus grozav la poveste și a adăugat mai mult fundal și înțelegere a personajului Larei.

Dezvoltarea lumii

În timp ce în Regatul podului, am văzut doar Ithicana și Vencia, în această carte suntem duși într-o călătorie prin majoritatea Maridrinei (inclusiv în Deșertul Roșu și Munții Kresteck) și Valcotta. Mi-au plăcut peisajele diferite și să aflu mai multe despre această lume fictivă.

Finalul m-a distrus (în cel mai bun mod posibil), dar aveam nevoie de mai mult! Personajele trec printr-o astfel de încercare și apoi se termină. Nici un epilog. M-am simțit grăbită când ceea ce îmi doream și aveam nevoie au fost încă câteva capitole despre consecințe, dar nimic, doar un final sec.

Conculzie finală

Am să surprind poate, dar volumul al doilea este chiar mai bun decât primul.

În primul volum acțiunea Larei este de strângere de informații, de a găsi mijloace de a sparge barajul podului, de a-l face pe rege să o iubească. Este un volum de dezvoltare mai mult, de cunoaștere a personajelor și ținutului și de înfiripare a idilei.

În volumul doi avem însă intrigă, multă acțiune, suspans, conflicte politice și militare, trădări, răzbunări și două inimi frânte ce nu pot să se ierte, dar nici nu se mai pot iubi cu încredere.

Recomand duologia! O vei adora! O carte romance ce îmbină iubire cu un strop de fantasy.

Cartea se găsește pe site-ul editurii Storia Books sau pe librăriile online Libris și Cărturești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.