Recenzii

Hoțul de Praf de Stele

Cartea de debut a autoarei Chelsea Abdullah.

Inspirată din minunatele povești din “O mie și una de nopți”,această carte ne poartă prin aventuri fascinante. Ea prezintă povestea unei negustorese legendare, a unui prinț cam fricos și a unei căutări pline de pericole prin deșert pentru a găsi o lampă magică de-a dreptul legendară. 📚✨

Undeva între realitate și legendă, demult de tot…

Povești din Orientul Îndepărtat, de la “Aladin și lampa fermecată” la “Cei 40 de hoți”, se împletesc într-un dans magic al aventurii, iar legenda celor 7 regi djinn adaugă o notă misterioasă.

Hoțul de Praf de Stele – Personajele principale

Loulie al-Nazari este Negustorul de la Miezul Nopții: o vânzătoare înstărită de artefacte magice, cu o gardă personală formată din djinni, care face comerț cu magie interzisă. 🔮

Qadir, garda ei de corp, este mult mai mult decât un simplu paznic. El a devenit prietenul, protectorul și confidentul ei după ce a salvat-o din deșertul pustiu când era doar o copilă, după ce satul ei a fost distrus de temutul călăreț negru. Dar Qadir ascunde secrete întunecate, chiar și de Loulie. 🌪️

Mazen, fiul cel mic al sultanului, este un prinț laș, dar iubit de tatăl său mai presus de orice, datorită iubirii pe care acesta o purta mamei lui Mazen. Cu toate acestea, invidia față de Mazen îi stârnește ura fratelui său mai mare, iar asta promite probleme. 😬

Aisha este una dintre cei 40 de hoți ai sultanului, o războinică hotărâtă să distrugă toți djinnii, considerându-i o amenințare.

Personajele se dezvăluie încet-încet, intriga se complică, iar aventura devine din ce în ce mai palpitantă pe măsură ce ajungem spre finalul cărții.

Hoțul de praf de stele- începutul poveștii

Dar povestea începe destul de simplu, cu o seară liniștită în care… Loulie îi salvează viața prințului laș.

De aici, lucrurile se complică. Ea atrage atenția sultanului, care o șantajează pentru a găsi o lampă străveche cu puteri uluitoare, dar cu un preț teribil: viața tuturor djinnilor.

Fără opțiuni, Loulie se alătură prințului, războinicei și lui Qadir în căutarea artefactului. Cu toate acestea, nu va fi o călătorie ușoară, iar deșertul îi întâmpină și le oferă plăcere, dar și multă durere.

Vor trebui să înfrunte ghoul-ii, o regină djinn răzbunătoare și un asasin periculos din trecutul lui Loulie.

Într-o lume în care realitatea și iluzia se amestecă, Loulie va trebui să înfrunte propriile temeri și să decidă ce fel de erou vrea să devină.

”Cu toți pornim în viață ca niște lași. Cu toți ne temem. Singura diferență dintre un erou și un laș constă în faptul că unul își uită temerile și se aruncă în luptă, pe când celălalt depune armele și fuge.”

Acest roman fantasy, inspirat din bogata moștenire a Orientului Mijlociu, este pur și simplu magnific. Chiar dacă începe încet, povestea se dezvoltă frumos și te trage în vârtejul ei ca nisipul fierbinte din deșert.

Combinația de aventură epică, personaje complexe și o lume îmbietoare în detalii este exact ce iubesc la cărțile de fantezie. Și da, există și o poveste de dragoste, dar nu e centrul acțiunii, ceea ce e minunat.

E adevărat că unele pasaje trag de timp și încetinesc ritmul cărții. Dar în ansamblu, sunt fermecată de această poveste și abia aștept continuarea!

Pentru un debut, această carte a avut un impact puternic. Scriitura este solidă, iar intrigile bine puse la punct. Așadar, nu pot decât să recomand această serie fantastică călduros. Chiar și cu mici întârzieri în acțiune, plăcerea lecturii e garantată! 📖💫

Cartea o găsiți pe site-ul editurii Storia Books, sau în librăriile online Libris , Carturești sau pe Bookzone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.