Recenzii

A patra aripă

Iubesc cărțile fantasy, dar fantasy-urile de calitate se găsesc din ce în ce mai greu în ziua de azi.

Nu e cazul și aici!

Seriei Empyrean- volumul unu

Primul volum al seriei Empyrean este intitulat sugestiv ”A patra aripă” și a dat cu mine de pereți la propriu.

A trecut ceva timp de când nu am simțit tensiune  și nerăbdare în timp ce citesc o carte.Atunci când personajele nu mă încântă sau nu au un caracter puternic, principial. Nu simt bucuria, nerăbdarea de a o citi. Dar ASTA ?! Asta  a fost diferită !

Autoarea reușește cu succes în volumul ”A patra aripă” să creeze două personaje complexe, carismatice, de iubit!

În plus, autoarea este foarte dispusă să omoare personaje, așa că există și o anumită incertitudine. Sau cel puțin eu asta am simțit pe tot parcursul acestei lecturi.

Personajele principale

Violet Sorrengail este portretizată inițial ca un antierou- o ființă plăpândă. Ea toată viața a iubit cărțile și și-a dorit să devină scrib, un personaj care nu este puternic, căruia nu-i plac exercițiile fizice și nici luptele.

Și atunci de ce în Ziua Recrutării Violet dorește un loc în Cvadrantul Călăreților de dragoni?

Ea este obligată de propria mamă, generalul Sorrengail, să devină călăreț de dragon, chiar dacă asta echivalează cu o condamnare la moarte.

Xaden Riorson este personajul erou – puternic, carismatic, decizional, letal și periculos.

Dar mai presus de orice este fiul rebelului care a luptat contra conducerii și este obligat să fie călăreț de dragon. El este deja lider, fiind în anul trei la Colegiul de Război Basgiath.

Autoarea reușește exemplar să ofere și o intrigă încă de la început- tatăl lui Xades a fost ucis de mama Violetei, prin urmare cei doi sunt dușmani declarați. „A patra aripă” debutează cu o intrigă, încă din primele capitole.

Dar nu doar pe tatăl lui Xades l-a ucis generalul Sorrengail, deci Violet pătrunde într-o școală unde pericolul pândește din orice colț.

Personajele sunt atât de reale și trec prin propriile dezvoltări. Pe lângă școală aceste personaje au parte de schimbare de mediu, de dorințe, de principii și se dezvoltă odată cu evoluția lor. Ei se confruntă cu obstacole și trebuie să găsească soluții. Și cu siguranță există și un pic de romantism aici. Povestea s-a mișcat atât de lin. Nu am simțit nici un moment plictiseală în timp ce citeam. Nici  măcar unul!
Intriga este la cote maxime, povestea este captivantă, iar apariția dragonilor este minunată.

Personaje secundare

În Ziua Treieratului dragonii își aleg călăreții de care se leagă sau îi pot incinera cu o simplă răsuflare.

Tairn este dragonul negru și cel mai putenic dintre dragoni, dar alege să se lege de cea mai puțin impresionantă luptătoare. De ce oare?

Andarna este dragonița aurie, un  pui de dragon, puterile sale fiind încă în creștere, dar alege să se lege de Violet. Dar care să fie oare putere micuței dragonițe – o puterea care poate încremeni pe oricine, poate?

Sgaeyl este dragonița lui Xades și partenera lui Tairn.

Puterile dragonilor sunt magnifice și importante, dar mi-a plăcut maxim cum autoarea a reușit să creeze animale umanizate, cu personalitate asemănătoare nouă, oamenilor.

M-a amuzat Sgaeyl cu a sa comportare de nevastă nervoasă, mi-au plăcut reacțiile lui Tairn și am iubit conversațiile spumoase dintre acești dragoni.

Nu, nu am să spun mai mult!

Concluzia finală

Spun doar că această carte este majestuoasă. Nu cred că există personaje mai bine conturate sau animale mai bine creionate decât acești dragoni.
Cartea m-a surprins plăcut cu a sa intrigă ce se schimbă, care se răsucește! Cred că ar fi trebuit să prevăd răsturnarea de situație, dar nu am făcut-o, așa că am fost destul de surprinsă. Dar cu siguranță asta  face povestea mult mai interesantă!

Ce pot spune este că, deja volumul are aproape 700 de pagini, l-am devorat și doresc să îl reiau pe îndelete. De ce? Pentru că merită!

Cartea asta, „A patra aripă”, chiar merită să se vorbească despre ea!

Și cu siguranță sunt nerăbdătoare să citesc și continuare care deja mă așteaptă pe noptieră.

Tu ce faci? Nu te-am convins încă?

Dacă da intră pe site-ul editurii Storia Books și află cum te poți îndrăgosti de dragoni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.