Recenzii

FURIE- Seria Crave de Tracy Wolff

Seria Crave- volumul 2

O să îți vină să crezi sau nu, dar în acest volum, Furie din seria Crave, am simțit furie, multă, multă furie, în special spre final. Dar o să încep cu începutul.

Grace- garguiul

Dacă la finalul volumului 1 din seria Crave, autoarea ne-a lăsat cu o Grace eroină împietrită, în volumul 2 o regăsim pe Grace transformată într-o ființă paranormală unică și uimitoare- un gargui.

Acest volum este unul în care autoare creează personalitatea garguiului Grace.

Grace este o mică făptură care se poate transforma în piatră, care are cornițe, poate zbura …dar nu știe toate acestea. Ea trebuie să învețe zborul, să învețe să controleze transformarea. Ea trebuie să afle pe pielea ei ce înseamnă să fi un gargui într-o academie de paranormali.

Mi-a plăcut că autoarea a explicat atât de frumos transformarea, firele de legătură și puterea unui gargui.

Un gargui în viață după 1000 de ani care nu are de la cine să învețe abilitățile speciei sale. Ea este obligată să învețe abilitățile speciei sale, fiind obligată să și le descopere singură.

Ce mi-a plăcut în acest volum

Acest volum duce aventura mai departe, iar Grace, perechea lui Jaxon Vega, este și persoana care împarte creierul cu Hudson- fratele malefic al lui Jaxon.

Singura problemă este că Hudson trăiește acum și în corpul și mintea ei. El îi vorbește în mod constant, mai ales dacă fratele lui nu prea mai este pe lângă perechea sa. Hudson este capabil să se proiecteze acolo unde ea îl poate vedea când vorbește, dar nimeni altcineva nu îl poate vedea, doar Grace.

El este plin de duh, bun, o înțelege cu adevărat pe Grace, au cele mai bune conversații și discuțiile lor m-au făcut să râd de multe ori. Și da, este un vampir puternic,carismatic, cu accent britanic, ochii albaștri, un vampir de iubit. Și da, l-am iubit!…

”- Sunt… o monstruozitate. O greșeală. – Ești ceea ce alegi tu să fii!

Am adorat faptul că autoare a reușit să mă facă să îndrăgesc un personaj pe care mi l-a descris constant că este malefic, rău și trebuie să moară pentru a nu distruge omenirea.

Mi-a plăcut Campionatul Laudares extraordinar de mult, precum și provocarea la incluziune. Mi-au plăcut legăturile de prietenie legate între paranormali.

Mi-a plăcut mult și faptul că regele Cyrus și regina Delilah și-au făcut apariția și au arătat cât de malefici pot fi. O da, am adorat Cercul și nebunia creată de aceștia. Iar părinți celor mai puternici vampiri nu puteau fi altfel decât malefici și răi.

Ce nu mi-a plăcut în acest volum

Mi-aș fi dorit o ardere mai lentă a acțiuni, și un cuplu Jaxon-Grace mai sudat. Cu siguranță mi-am dorit un Jaxon puternic, de temut. Nu l-am mai simțit un lider pe Jaxon, ci un vampir ce îi e frică să decidă, să lupte. Iar asta nu a fost tocmai ok pentru mine. Cum a avut Cole curajul să vină să-l atace? Cole, vârcolacul care îl ocolea în primul volum și nu se punea cu cel mai puternic vampir din academie, ajunge acum atacator?

Și ce a fost cu aceea vraja pentru a rupe legătura de împerechere cerută chiar de Jaxon? Cum, dacă este menită să fie un lucru dificil de făcut, a avut Sângeroasa acces la ea atât de rapid?

Ideea de a rupe legătura de împerechere nu e rea deloc, dar dacă ar fi fost venită din partea lui Cyrus, regele malefic, aș fi înțeles-o. Așa? O vrajă așa de puternică aruncată la gunoi neglijent ca o simplă fițuică de Jaxon? Nu, e greșit!

Un alt minus pentru mine a fost ideea ca Flint să fie amorezat de Jax. Pe bune? Flint dintr-o dată gay și îndrăgostit de Jaxon?? Cumva nu am înțeles de ce autoarea s-a gândit să creeze această idee? De ce dorește să creeze ideea de vinovăție pentru Grace pornind de la asta?

Părere finală

Ce pot spune la final? Există răsturnări de situație pe care nu le vezi venind, iar cititorul are parte de multe surprize și o lectură bună și antrenantă.

Rămâne în continuare o serie ce merită citită și abia aștept să parcurg volumul 3 – Invidie. Este o serie foarte bună ce merită recomandată. Recomand!!!

Mi-a plăcut volumul, dar acesta primește doar 4 steluțe, doar pentru cele menționate mai sus.

Cartea este apărută la Editura Corint și o puteți comanda de pe site-ul editurii, chiar aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.