DIVERSE

Crăciunului în Jurul Lumii

Tradiții Unice și Pline de Culoare! 🌍🎄

Salut, iubitori ai sărbătorilor și călători ai tradițiilor de Crăciun!

🌟 În timp ce ne pregătim să îmbrățișăm atmosfera magică a Crăciunului, haideți să aruncăm o privire amuzantă asupra unor tradiții neobișnuite din întreaga lume care fac din această perioadă a anului cu adevărat specială.

Japonia – Iluminatul Iepurelui: 🐇✨

În Țara Soarelui Răsare, tradiția de Crăciun prinde viață într-un mod cu totul inedit! Orașul Kokubunji se transformă într-o minunată poveste de lumină, unde iluminatul de Crăciun este dominat de siluete strălucitoare ale iepurilor, aducători de noroc în cultura japoneză. 🌈

Islanda – Yule Cat: 😺🎁

Imaginează-ți o pisică gigantă care ar înghiți oamenii care nu au haine noi de Crăciun! 🙀 Aceasta este povestea Yule Cat din Islanda. Ca să evite acest pericol puuriculos, islandezii adoptă tradiția de a purta haine noi în timpul sărbătorilor.

Ucraina – Painea de Crăciun: 🍞🎨

În Ucraina, pregătirile pentru Crăciun includ coacerea unui tip special de pâine numită “Kolach”. Decorată cu simboluri festive, această pâine rotundă reprezintă bunăstarea și prosperitatea și face o apariție glorioasă în casele ucrainene.

Venezuela – Maratonul de Rotile: ⛸️🎄

În Caracas, Venezuela, oamenii nu merg la biserică pe jos în noaptea de Crăciun, ci pe role! Da, ai auzit bine. Străzile sunt închise, iar oamenii își pun rolele și se îndreaptă veseli spre slujbă. Un mod distractiv de a aduce bucuria Crăciunului în mișcare!

Africa de Sud – Braai de Crăciun: 🥩🔥

Când vine vorba de Crăciun în Africa de Sud, grătarul este la ordinea zilei! “Braai”, adică o petrecere de grătar în curte, devine o tradiție călduroasă și delicioasă. Imaginează-ți aroma suculentă a mâncărurilor gătite la grătar în vremea verii australe.

Mexic – Noaptea Radiațiilor: 🎇🌮

În Mexic, o tradiție aparte este “Noaptea Radăcinoaselor” (Noche de los Rábanos). Localnicii sculptează rădăcinoasele în forme extravagante, transformându-le în opere de artă efemere. O modalitate inedită de a aduce bucurie și creativitate în sărbătoarea Crăciunului!

Norvegia – Besugo, Pestele Norvegian de Crăciun: 🐟🇳🇴

În Norvegia, masa de Crăciun nu este completă fără “besugo”, un pește norvegian delicios. Oamenii savurează această delicatesă într-un mod festiv, înrobindu-l și ornându-l cu elemente decorative.

Portugalia – Trenoșii de Crăciun: 🚂🎅

În Portugalia, tradiția trenoșilor de Crăciun este des întâlnită. Copiii primesc cadouri sub forma unor mini-trenuleţe tematice (sănii în miniatură), aducând cu ei farmecul călătoriei și bucuria cadourilor.

Termenul “trenos” este o adaptare locală a cuvântului portughez “trenó”, care înseamnă “sanie” sau “sanii trase de cai”. Tradiția constă în oferirea cadourilor de Crăciun sub forma unor mini-sanie, reprezentând modul în care Moș Crăciun ajunge la copii pentru a aduce daruri în seara de Ajun.

Australia – Crăciunul la Plajă: 🏖️🎄

Down Under, Crăciunul este adesea sărbătorit în stil relaxat. Mulți australieni aleg să petreacă ziua la plajă, cu un grătar și valuri mătăsoase, creând o atmosferă unică de sărbătoare.

Spania – Loteria de Crăciun: 🎫💰

În Spania, Loteria de Crăciun este un eveniment major. Oamenii cumpără bilete și își împărtășesc speranțele de a câștiga premiul cel mare într-un eveniment transmis la nivel național.

 Germania – Calendarul Advent: 🕯️🇩🇪

În Germania, tradiția calendarului de Advent este extrem de populară. Fiecare zi din perioada de 24 de zile până la Crăciun este marcată printr-o fereastră sau o cutie care se deschide, dezvăluind o surpriză – adesea ciocolată, mici cadouri sau mesaje festive. Acest calendar creează o anticipare zilnică și o atmosferă de așteptare plină de bucurie.

Filipine – Parol, Lanternele de Crăciun: 🏮🇵🇭

În Filipine, ”parolul” este un simbol distinctiv al Crăciunului. Aceste lanterne frumos decorate sunt realizate din bambus și hârtie, având forme variate, de la stele până la floarea de Crăciun. Ele sunt iluminate cu lumini colorate și aduc un farmec deosebit străzilor și casele din Filipine în timpul sezonului de sărbătoare.

Indiferent dacă sunteți în mijlocul iernii în Japonia sau bucurându-vă de căldura verii australiene, Crăciunul aduce bucurie și tradiții unice în toată colțurile lumii! 🎅🌟 Sărbători fericite și aventuri pline de magie în această perioadă minunată a anului! 🎁❤️

One thought on Crăciunului în Jurul Lumii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.