Recenzii

Rezerva scrisă de Prințul Harry

”Rezerva”- Prințul Harry este cartea care a beneficiat de foarte multă publicitate încă înainte de publicare. Rezerva cartea scrisă de Prințul Harry, o carte despre viața prințului Harry de la moartea Prințesei Diana până în prezent.

Era musai să o citesc și eu, deoarece părerea proprie este mult mai bună decât orice părere apărută pe internet.

Poate te întrebi de ce oare mi-aș dorit să citesc o carte populară. Sau poate te gândești că sunt o iubitoare a casei regală.

Nu sunt o iubitoare a casei regale, dar recunosc că am admirat-o pe Regina Elisabeta. Am admirat-o pentru conduita ei ireproșabilă, pentru viața sa rămasă privată și pentru gestionarea situațiilor de criză.

Am dorit să citesc această autobiografie, deoarece mi-am dorit să aflu varianta lui Harry despre despărțirea de casa regală. Și da, recunosc am citit-o pentru că eram curioasă!

Pot spune că mi-au plăcut anumite descrieri legate de domeniu sau de locații, amintirile legate de mama lui, de bunicul, de bunica sa.

M-a înduioșat când micul Harry a aflat de pierderea mamei. M-a înduioșat și am înțeles speranța unui copil de a nu fi adevărat.

”-Mă tem că nu a supraviețuit. Aceste propoziții îmi rămân în minte ca niște săgeți înfipte într-o țintă.”

Chiar i-am înțeles uneori decizia de a se depărta de atenția mass-mediei. Pe alocuri însă am avut impresia unui copil nemulțumit, a unui om imatur nemulțumit de viața sa..

Amintirile sale despre mama sa sunt înduioșătoare, dar utilizarea acestora uneori pentru a manipula cititorul nu mi-au plăcut.

Cartea este structurată în 3 părți, de la copilăria sa de după dispariția mamei, adolescența cu stadiul militar, iar ultima parte este despre cunoașterea lui Meg, căsătoria și ruptura regală.

Ca orice copil și adolescent, a făcut năzbâtii, a fost luat în discuție de presă, a suferit după mama sa.

Un adolescent rebel, care se distra uneori prin baruri sau fumând marihuana. Un adolescent rebel destul de tipic, nimic ieșit din comun. Doar că regalitatea vine cu un preț- publicitatea excesivă și critica din mass-media, atenție ce poate deveni obositoare și deranjantă.

Da, poate fi dureroasă această publicitate continuă.

Dar din păcate, Harry ne prezintă doar dezavantajele nașterii într-o familie regală, uitând să amintească beneficiile acesteia.

M-am amuzat la momentul când, după despărțirea de casa regală, li se retrage susținerea financiară.

La 38 de ani, Harry este nemulțumit pentru că nu știe cum va putea să își susțină familia și securitatea acesteia fără banii casei regale.

Da, băiete drag, dacă îți dorești banii casei regale, trebuie să respecți regulile acesteia!

Citind cartea și multele nemulțumiri ale lui Harry, mă gândeam la domnia bunicii sale- 75 de ani!

Oare ea nu fusese denigrată, criticată de presă? Oare ea nu avusese nemulțumiri? Și totuși oamenii nu aflaseră niciodată despre ele.

Diferența dintre un monarh în adevăratul sens al cuvântului și ceea ce a făcut Prințul Harry….se observă cu ochiul liber. Monarhia se moștenește, dar conduita se învață și se aplică.

Ceea ce regret cu adevărat, este faptul că cei doi frați nu mai sunt prieteni.Nu mai sunt camarazi. Nu mai au încredere unul pentru altul.

Harry încearcă să aducă în discuție părțile negative din viața lor de frați, care a dus la ruptura fraternă. Dar eu am reținut doar declarația lui Willy, după moartea bunicului lor.

Ascultă la mine Harold. Ascultă Harold, ascultă. Te iubesc Harold, vreau doar să fi fericit…….Harold, trebuie să mă asculți. Vreau doar să fi fericit. Harold, jur. Jur pe viața mamei.

Jurământul pe viața mamei este codul secret dintre cei doi frați, încă de când erau copii. Se apela la acest cod secret……dacă veți citi această carte, vei afla și singur acest amănunt.

Recomand biografia!

Dacă ți-a plăcut recenzia noastră, nu uita să ne urmărești în continuare abonându-te la newsletter-ul nostru. Dacă îți plac biografiile, te invit să citești și Jurnalul marii ducese Olga Romanov.

Cartea Rezerva o puteți găsi pe site-ul Nemira sau pe site-ul librăriilor online Libris , Cărturești sau Bookzone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.