Recenzii cărți pentru copii, Youtube

Crăciunozaurul și lista copiilor obraznici

Autor:Tom Fletcher
Ilustrator:Shane Devries 
Editura:Arthur 
Numărpagini:424

Exact cum sugerează și titlul cărții, acest volum este despre “Lista Obraznicilor”. Care pot fi greșelile ce te transforma din copil cuminte în copil obraznic? Cine sunt acesti copii și ce au făcut?

✍️”Există cineva care te vede când dormi și știe când ești treaz. Știe fără îndoială dacă ai fost Rău sau Bun. Vorbesc de grasul însuși,de Domnul Crăciunescu, Moș Nicolae, Marele Bărbos, adică de Moș Crăciun.

Crăciunozaurul și lista copiilor obraznici

Lista Obraznicilor sau a Cuminților nu înseamnă numai diferența dintre a primi jucării sau nu. Este vorba de priceperea copiilor de a deosebi binele de rău, ce-i corect de ce e greșit, obrăznicia de cumințenie. Mai este vorba și de bucuria, căldură pe care o simți când descoperi cadoul pe care ți l-ai dorit.

Moș Crăciun este un personaj uriaș, fantastic și vesel, cu ochi albaștri ca Oceanul Arctic și barbă albă ca gheața.

Locuiește la Polul Nord într-o cabană din lemn de pin dintr-o fermă de zăpadă, acompaniat de niște spiriduși. Moșul zboară cu o sanie trasă de opt reni zburatori vrăjiți și condusă de unicul, inegalabilul “Crăciunozaur”.

Moș Crăciun verifică listele de două ori pe an, odată la început de decembrie și încă odată în Ajunul Crăciunului. Pentru prima oară, balanța nu se afla în echilibru, lucru ce poate duce la o lume fără Crăciun.

Stiti ce nume se regăsește pe listă? Da, William Trundle, ați citit bine, exact ACEL William.

Lista Obraznicilor

Crăciunozaurul și lista copiilor obraznici

Crăciunozaurul decide să ajute copiii să redevină cuminti. Așa că purtat de magia Listei Obraznicilor, se îndreaptă către aceștia hotărât să încline balanța.

💁Primul copil la care a ajuns, Ronnie Nutbog, este un copil care îi constrânge pe altii să-i dea bani.

✍️Scopul nu scuză mijloacele, indiferent cât de nobil este el.

De ce cere Ronnie acești bani? Care este motivul din spatele constrangerii? Reușește Crăciunozaurul să-l ajute și să se regăsească iar numele lui pe Lista Cumintilor, rămâne de văzut.

🤼‍♀️ Cu Adevărat și Intru Totul Naspesus sunt două prințese cu adevărat răsfățate. Ele aveau camerele de joacă PLINE de jucării, încât ÎNOTAU în ele, dar nu se JUCAU cu ele.

✍️”Singurul cu care trebuie să concurezi este cu tine însuți.”

Oare o să reușească Crăciunozaurul și în cazul prințeselor?

🧒🏓 Martiv Johnson a fost fratele minunat, perfect până când a primit de Crăciun un GameBox. Acest joc l-a transformat în Jucatorul3000 și a devenit dependent de ecrane.

Lecția pe care o să o învețe:

✍️Promisiunea rămâne promisiune.

👩🏽‍⚖️🥬Ella Noying, știu că și voi ați recunoscut-o din cartea Scârții. Vă întrebați care este legătură între faptul că nu mănâncă legume si faptul că se află pe lista obraznicilor. Rămâne să descoperiți.

✍️Și-a alinat mama cu o minciună și nu a rănit-o cu adevărul.

👱‍♀️🎤Gemolina Shine este domnișoară ce de mică i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor. Pentru solo-ul de Crăciun a luptat pentru atingerea acestui scop, în mod crud, neomenos, fără a ține seamă de nimic.

✍️”Omul cu adevărat bun este acela care ar fi putut să facă rău, dar a ales să nu-l facă.

🧑‍🦽 William. Ce ar fi putut face acest băiat care a salvat Crăciunul de două ori? Cum de a ajuns pe lista copiilor obraznici?

Cu această întrebare și dorință am parcurs trei sferturi din carte. De aceea mi se pare just să o faceți și voi.

“Tăcerea este cea mai îngrozitoare minciună “

Damian, 6 ani și 8 luni , vă povestește puțin fin carte.

Crăciunozaurul și lista copiilor obraznici

Crăciunozaurul

Crăciunozaurul

✍️ Am știut mereu că niciun copil nu-i cu totul și cu totul obraznic, la fel cum nu-i nici cu totul cu totul cuminte. Copiii cuminti pot face obraznicii ,iar copiii obraznici pot redeveni cuminți, de aceea merită toată lumea încă o șansă.
O nouă șansă nu poate fi împachetată frumos și lăsată sub pom, și deseori e lucrul cel mai greu de dăruit cuiva, dar o nouă șansă poate schimba o viață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.