Recenzii cărți pentru copii, Youtube

Manual pentru supereroi~recenzie

     Autori: Elias și Agnes Vahlund
     Volumul:1-Manualul
     Editura: MiniGrafic
     Număr pagini: 96
     Vârsta:9+

✍️De dușmani poți fugi.De tine însuți,nu.

Doresc să recomand acest “Manual pentru supereroi “tuturor copiilor si părinților, pentru a discuta despre bullying. Anume despre identificare acestuia, comportament, atitudine și implicare, deoarece îmi doresc ca al meu copil să nu stea “nepăsător” atunci când vede astfel de cazuri. Îmi doresc să se implice verbal sau să cheme pe cineva care poate ajuta. Faptul că stai si asiști la un bullying și nu intervi te face complice.

Această carte mi-a reamintit cum în copilărie credeam (încă cred) cu tărie că am o misiune importantă pe Pământ. Toți suntem “Supereroi” în viața de zi cu zi, prin faptele bune pe care le facem.

Manual pentru supereroi

Lisa este o fetiță de 9 ani ce se mutase la bunica ei, fiindcă mama ei lucra în străinătate câteva luni.

Dar din păcate Lisa ura noua școală. Nu-și făcuse prieteni, iar în fiecare zi după școală, Robert,Max și Nick o hărțuiau fizic și verbal.

Dacă reusea să fugă până la bibliotecă era ca și salvată, dar din păcate nu reușea mereu și când o ajungeau copiii îi adresau injurii precum :

” ✍️Tot nu ai învățat să zbori.
Cu urechile alea, puteai sa decolezi de mult! ranji Nick răutăcios.
-Taică-tu era elefant, nu? râse Max, în spatele celorlați.
-Hai,nu fi tristă! o consolă Robert și o trase de urechi. Te-nvatăm noi să zbori!”

Datorită bullying-ului la care Lisa era supusă zilnic, era deprimată, debusolată și nu se mai simțea bine în pielea ei, își ura urechile.

Intr-o zi, în timp ce Lisa se refuziase în bibliotecă după o nouă fugă de acei copii, zărește o carte ce o să-i redea încrederea în ea, în forțele proprii.

Supererou

Manual pentru supereroi

Era un manual de 101 superputeri. Lisa a ales să învețe: zborul, lupta corp la corp, și animaleza-capacitatea de a vorbi cu animalele. Bineînțeles că nu reușește din prima, dar a tot încercat până a reușit. Prima ei misiune de supererou, a fost să-i recupereze domnului Paul, monedele furate.

🚨 La sfârșitul cărții există o lectie . Sunt rânduri ce au menirea de a-i învață cum să procedeze, anune să discute cu profesorii, învățătorii și familia. Le este pus la dispoziție un număr de telefon/netaxabil (Telefonul Copilului 119 ).

Manual pentru supereroi

Am discutat cu Damian despre acești copii mai dificili, că trebuie să anunțe învățătoarea, pe noi (neapărat). Am discutat despre greșelile Lisei de a nu-i spune bunicii. Nu a cerut ajutor nici acelui domn care plimba câinele.

 

Damian este supereroul meu, este superpovestitorul meu în vârsta de 6 ani și 8 luni și vă invit să-l auziți discutând despre această carte.

Așteptăm cu nerăbdare și al doilea volum, ne dorim să zburăm alături de Lisa și să fim supereroi alături de ea.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii, cu un click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.