Recenzii cărți pentru copii, Youtube

Zglobiuț-Cristina Grecu-recenzie

AUTOR:CRISTINA GRECU

COPERTĂ:HARDCOVER

FORMAT:21 X 21 CM

EDITURA:CORINT JUNIOR

AN APARIȚIE:2022

NUMĂR PAGINI:40

ILUSTRATOR: MARINA PLANTUS

Zglobiuț

Aveți copii cărora nu le place să doarmă?

Știu că aveti, pentru că nu există copil care să se înțeleagă cu somnul, să-i vadă importanța. Sunt convinsă că această carte o să fie pe placul lor, or să se identifice cu zglobiuț sau în cazul părinților, or să-i facă să se gândească la nărăvașii lor.

🐎 Ei bine, Zglobiut era un căluț negru ce trăia într-o pădure.

Toată ziua alerga, necheza, bătea din copite și nu dormea niciodată. Degeaba iesea luna printre nori, degeabase oprea vântul cu freamătul frunzelor din copaci,degeaba se culcau toate animaleledin pădure. El alerga fericit, necheza vesel si trezea din somn toată pădure”– visul oricărui copil, nu? Să nu doarmă, să se joace, dar ce facem atunci când intervine oboseala și nu te mai poți înțelege cu el….ei, atunci e atunci când stai si explici cât de importat este somnul.

Cu toate că era foarte iubit Zglobiuț, animalele pădurii s-au reunit pentru a discuta cum să aducă liniștea în pădure deoarece copiii lor nu se mai odihneau, bătrânii pădurii aveau și ei nevoie de liniște .

🦊🦫🐺 Vulpea vicleană a propus să-l lege de copac pentru a nu mai zburda prin toată pădurea, cârtița a propus să fie alungat, iar lupul chiar a spus că l-ar mânca pentru a avea liniște. Bineînțeles că prietenii i-au sărit în ajutor și i-au luat apărarea “Vai,vai ! Săriră iepurașii cu urechile ciulite. Zglobiuț este prietenul nostru, nu va lăsăm să faceți asa ceva ” Dacă e vorba să plecăm, plecăm toți, au spus caii.”

Lupul, caii, iepurii, vulpea

🦉 Bufniță cea înțeleaptă a stat și a meditat și a trimis toate păsărelele într-o călătorie lungă unde au găsit o căluță albă, cu numele de Liniștuța. “În mijlocul fânetii se afla o căluță albă, cu coama în vânt, cu ochișorii verzi și adânci”

Nimeni nu știe ce i-au spus păsărele căluței celei cuminți, dar nu peste mult timp, Liniștiuta a pornit spre pădurea unde se afla Zglobiuț.

Voi ce credeți că le-a spus păsărelelor?

Și a ajuns exact când Zglobiuț ținea un concert alături de gaițe, de iepuri, broaște țestoase, ciocanitori; concert ce ținea trează toată suflarea pădurii. Dar cum a văzut-o pe căluța frumoasă și linistită, Zglobiuț s-a linistit.

De-atunci, pădurea își găsi liniștea. Toate animalele erau mulțumite, puii puteau să doarmă ca să crească mari, iar bătrânii puteau medita, numai bufnita cea înțeleaptă se uita la cei doi căluți și se gândea: ” Nu peste mult timp, va trebui să caut o altă Liniștuță…” Dar asta este o altă poveste “.

Liniștuța și Zglobiuț

Eu sper să citesc și continuarea acestei cărți.

Cât de mult seamănă copiii cu unul dintre părinți, mereu mă gândeam în momentele mai grele, că așa poate am fost și eu sau soțul, poate nu am avut parte de înțelegere, suport, explicații, dar acest lucru m-a determinat să i le ofer eu copilului.

Această carte mi-a adus aminte cu drag de perioadă de bebelușie a lui Damian.

Damian,6 ani si jumatate, vă povestește această carte

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Corint, cu un click aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.