Recenzii, Youtube

Șoriceii doamnei Marlowe-recenzie

Autor:Frank Asch & Devin Asch
Editura Corint Junior
vârstă6+


📖 O minunată fabulă ce poate fi citită copiilor începând cu vârsta de 6 ani. O minunată carte introductivă despre Holocaust.

O carte ce sunt convinsă că o să reveniți asupra ei, atunci când copiii dezbat la școală acest subiect.

🐈‍⬛ Acțiunea cărții are loc în Ținutul Pisicilor, unde inimoasa bibliotecară Elenor Marlowe, ascunde o mare familie de șoareci.

După o zi istovitoare de muncă la bibliotecă, este nevoită să-și “odihnească lăbuțele obosite” la o “ceașcă de ceai de iarba-mâței“, alături de curioasa, suspicioasa doamnă Godfrey. Aceasta este nemulțumită că nu a vizitat niciodată casa pisicuței Marlowe. Reușește să scape de suspiciunile acesteia, motivând că ar fi o gospodină groaznică, în al cărui apartament domnește dezordinea.

Doamna Godfrey și doamna Marlowe

😼😾 Ajunsă în ordonata sa casă, în timp ce le pregătea masa de seară familiei numeroase de șoricei vizitată de 2 polițiști. Locotententul Manx și sergentul Baxter sunt 2 polițiști din Securitate,ce au venit datorită plângerii unui vecin privind tăinuirea de șoareci.

Cine credeți că a făcut plângere despre șoricei, doamna Godfrey sau vecinul de vis-a vis?
Locotententul Manx și sergentul Baxter

Isteața pisicuță reușește cu brio să răspundă întrebărilor acestora privind bucățele prea mici de cascaval și hăinuței mici croșetate. Exact când cei doi polițiști se pregăteau de plecare, Billie Joe alunecă pe gresie. Zgomotul gherutelor sale nu scapă nesesizat de urechile vigilente ale polițiștilor.

Ce credeți că a spus doamna Marlowe în apărarea sa polițiștilor?

Ei, acum cred că și voi ați fost siguri că a fost prinsă, dar doamna Marlowe motivând “că a scăpat gustarea din cămară ” se înfruptă cu cel ce trebuia sa fie “dovada” arestării ei . stfel reușește să scape și polițiștii pleacă, deoarece o “tăinuitoare de șoareci n-ar mânca niciodată un șoarece “, bineînțeles nu înainte de a o ameninta verbal că “sunt cu ochii pe ea”

🐀 Nu ne așteptam să recurgă la asemenea gest, iar toate afronturile aduse de familia de șoricei le găsisem întemeiate. Dar Marlowe a găsit o cale de a ne păcăli, atât pe polițiștii, pe șoricei, cât și pe noi….deoarece sub limba ei se afla Billy Joe, singurul lucru înghițit fiind basca acestuia. După câteva minute de acalmie, șoriceii și-au cerut scuze pentru faptul că s-au îndoit de ea.

📖 Seara este momentul meu preferat, deoarece o găsim pe doamna Marlowe în salon alături de șoricei. Aceasta le citește până când adoarme, deoarece oboseala și stresul din acea zi si-au pus amprenta asupra ei.

O carte educativă, amuzantă, care ne ține în suspans. O carte frumos ilustrată și care m-a intrigat să caut o altă carte menționată pe copertă . “Șoarecele domnului Maxwell” este o altă carte scrisă de tată-fiu.

Damian, 6 ani și jumătate vă poveste Soriceii doamnei Marlowe:

https://youtu.be/IJ2g7BP66cI

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Corint, de aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.