Recenzii, Youtube

7 povești pentru 7 zile cu Gașca Zurli


Editura Humanitas Junior
Autor:Mirela Retegan;Maya Sorian
Ilustrator:Paula Stanciu 
vârsta 4+
pagini 50

O superbă carte de povești ilustrată, cu cea mai zurlie gașcă pe care ați întâlnit-o vreodată. 7 povești, câte o poveste pentru fiecare zi a săptămânii, iar fiecare poveste are câte o lecție. Vă invit să descoperim alături de membrii Găștii Zurli, lecții despre prietenie, onestitate, generozitate, curaj, frică, echipă.

7 povești pentru 7 zile cu Gașca Zurli

Luni ~7 povești pentru 7 zile

Prima poveste este despre cearta dintre Fetița Zurli și Vrăjimăturică. În urma altercației, ursulețului Martinel i s-a rupt o lăbuță. Printre lacrimi, regrete și suspine,fetele înțeleg greșeala.
O poveste despre recunoașterea greșelilor, iertare, împăcare, despre importanța prieteniei și a onestității mai ales.

…fetele au înțeles importanța prieteniei și a onestității

Marți ~7 povești pentru 7 zile

O poveste despre joc și joacă. Tura-Vura nu se pricepe să arunce la coș. De frustrare începe să se tăvăleasc, să jignească (coloratilor), să acuze și să răstoarne coșul cu hârtii. Gașca nu numai că se oferă să o ajute să învețe să arunce la coș; dar o fac să înțeleagă că la joc se mai pierde, nu poți reușii mereu, contează cum te porți când te joci cu restul copiilor, că perseverand poți deveni bun.

Fetița Zurli explică că uneori e timpul de joacă, Truli o lămurește că alteori trebuie să fim serioși, Mulțumesc cât de important e să fii prietenos, Zdrăngănel că a fost fericit ca a învățat de la prieteni

Miercuri ~7 povești pentru 7 zile

O poveste despre frica de doctor pe care o are Lulu,dar Tanti Prezentatoarea o cheamă pe Zâna Bună. Zâna îl învață cum să își găsească curajul și astfel Lulu merge la doctor. Voi știți unde aveți curajul?

Că să-ți găsești curajul trebuie doar să-l cauți după ureche, să-l apuci strâns în pumn,să-l țină la piept și asa o să se îmbrace în curaj!

Joi ~7 povești pentru 7 zile

O poveste în care Tura-Vura iar este personaj negativ, și asta deoarece i-a rupt lui Clopoțel toate biletele cu ghicitori. Rezolvarea și ajutorul vine din partea prietenilor, care îl ajută pe Clopoțel și scriu din nou toate ghicitorile.

Clopoțel le mulțumește prietenilor pentru ajutor, e mândru de ei că stiu atâtea ghicitori

Vineri ~7 povești pentru 7 zile

Tura Vura de supărare că nu a găsit loc la un spectacol în primul rând, s-a gândit că dacă ea nu se bucură, să nu se bucure nimeni și a tăiat corzile chitarei lui Zdrăngănel. Cu toate astea, Gasca nu a renunțat, se gandisera sa cânte cu instrumente improvizate

Magia unui spectacol nu are legătură cu locul din sală, ci cu publicul. Dacă stai în primul rând sau în ultimul, cântecele sunt aceleași. Publicul este cel care face un spectacol cu adevărat special. Peste tot se simte la fel de puternic bucuria muzicii.

Sâmbăta ~ 7 povești pentru 7 zile

Lulu vrea să le facă o surpriză membrilor Găștii Zurli și să facă gogoși. Când aluatul este la dospit, Fetiță Zurli și Zdrăngănel nu se înțeleg si scăpa aluatul pe jos. La sfatul Prezentatoarei, adică să lucreze în echipă, reușesc să fac un nou aluat și să facă gogoși în formă de steluțe și lună cum si-au dorit amândoi.

Ce vă spun eu mereu? Că e mai bine să lucrați în echipă decât de unii singuri. Trebuie să fim înțelegători și generoși unii cu alții.

Duminică ~ 7 povești pentru 7 zile

Așa cum fiecare copil are o jucărie preferată, așa au și membrii Găștii Zurli. Fetița Zurli are o bilă norocoasă, pe care nu vrea deloc să o împartă, spre nemultumirea prietenilor ei .Intr-o zi o pierde în parc, dar prietenii i-au sărit în ajutor, au căutat-o și au găsit-o. Conștientă că a greșit, își cere iertare și împarte acum jucaria cu prietenii care au ajutat-o.

trebuie să o ajutăm, pentru că întotdeauna trebuie să fim generoși
7 povești pentru 7 zile cu Gașca Zurli ~Bila norocoasă

Citim și povestim

Damian, 6 ani și 4 luni, vă povestește cartea “7 povești pentru 7 zile cu Gașca Zurli

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Humanitas Junior, cu un click aici sau de pe site-ul Găștii Zurli, cu un click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.