Recenzii

O singură minune de Alina Cosma

Titlul original: O singură minune

Autor: Alina Cosma

Nr. pagini: 188

An apariție: 2014

Editură: Petale scrise

Disponibilă: aici!

Synopsis

Dan Alexandru Maria, un bărbat greu de abordat, ajunge să se îndrăgostească de tânăra Alexandra Maria Dan, o fiinţă mult prea sensibilă pentru lumea în care trăieşte. Amintiri adânc întipărite, gingăşie, sensibilitate, o dragoste profundă, care depăşeşte bariere, piedici şi chiar moartea, este tot ce îi uneşte.

            Dar ce va face Dan pentru a-şi salva soţia pe care o adoră, ca fiica lor să-şi cunoască mama?

            Vieţile celor care îi înconjoară se vor schimba pentru totdeauna, iar singura minune pe care o recunoaşte Dan în viaţa saîi va oferi un dar pentru veşnicie.

Recenzie

O singură minune este o carte micuță, dar care atinge sufletul cititorului într-un stil mare. O carte în care planul divin și cel pământesc se împletesc și creează o poveste cum rar îți este dată să citești.

Dan Alexandra Maria este o tânără arhitectă cu suflet sensibil ce luptă să răzbată într-o lume a bărbaților. În multinaționala în care lucrează are șansa de a-i fi observat talentul de arhitect de Maria Dan Alexandru- unul dintre directorii firmei.

Să fie oare o coincidență asemănarea celor două nume, sau destinul își arată implicarea încă de la început?

Alexandra este o fire sensibilă, dar talentată. Ea este timidă, generoasă, îmbrăcată cu bun gust și foarte frumoasă, dar tocmai aceste calități îi atrag invidia colegilor de muncă.

Dan este opusul acesteia. Este un bărbat sigur pe el, integru, hotărât, îndrăzneț, iar această tânără arhitectă îi atrage atenția atunci când datorită planurilor sale arhitecturale salvează un proiect important pentru firmă.

Un an mai târziu după încheierea proiectului inițial, pe Dan îl regăsim în Arabia Saudită, lucrând la un nou proiect important pentru firmă.

Având nevoie de o arhitectă bună, acesta o va chema în Arabia Saudită și pe arhitecta talentată a firmei- Alexandra.

Povestea pare simplă, cei doi vor ajunge să descopere că săgeata lui Cupidon i-a atins și primii fiori ai dragostei își fac simțită prezența.

Dar povestea lor de iubire este o poveste ieșită din tipare, ce îmbină realitatea vieții cotidiene cu irealul, cu divinitatea.

Aici se observă genialitatea Alinei Cosma. Dacă ar fi doar o poveste de iubire gingașă, ar fi o altă poveste pe care ai citit-o, dar pe care după un timp o uiți încet, încet.

Ei bine, Alina Cosma reușește să facă din această poveste de iubire una de neuitat, una la care te vei întoarce în viitor pentru a mai petrece timp în paginile ei.

Legătura dintre cele două personaje evoluează treptat pe meleaguri străine, dar cuplul se sudează în țară, atunci când vin acasă pentru a petrece sărbătorile de Crăciun și Revelion.

Alexandra provine dintr-o familie ușor disfuncțională, cu o mamă autoritară și o soră răsfățată ce crede că totul i se cuvine. Ea este crescută într-un stil autoritat, cu o educație bună creștină.

Pe de altă parte, Dan este orfan, părinții săi murind când acesta avea doar 5 ani, crescut de bunicii iubitori, dar care din păcate la momentul poveștii nu mai sunt în viață. Viața l-a lovit dur încă de copil, de aceea pentru el nu mai există divinitate și spiritualitate.

Într-o zi când nu mă așteptam ca Dumnezeu să mai existe pentru mine ,…, a apărut în viața mea o ființă frumoasă, inteligentă și atât de sensibilă. Nu am crezut că este adevărată, dar sufletul ei m-a făcut să redescopăr bucuria de a trăi.

După oferirea inelului de către Dan și acceptarea lui de Alexandra, te-ai aștepta să nu apară probleme. Dar tocmai de aici încep problemele cuplului proaspăt căsătorit.

Dacă inițial problemele celor doi sunt de natura umană, atunci când Florentina- sora Alexandrei- încearcă să intervină între cei doi. Dar cea mai mare problemă a celor doi apare un pic mai târziu, atunci când Alexandra își dorește copii, dar ei nu apar.

După investigații serioase se descoperă o afecțiune teribilă. Aceasta vine pentru cei doi ca o lovitură a sorții. Se întâmplă totuși o minune și Alexandra rămâne însărcinată.

Nu am să vă povestesc continuarea, deoarece vreau să descoperiți singuri această carte minunată. Pot spune doar că necredinciosul Dan va ajunge să creadă în minuni și va face chiar un pact cu divinitatea pentru a salva îngerul său de pe pământ.

– Dumneavostră ați spus că ați văzut minuni în meseria dumneavoastră. Eu am văzut o singură minune, pe ea!

Am râs alături de cei doi protagoniști , am plâns , dar mai ales am învățat o lecție de viață frumoasă.

Minunile pot exista, trebuie doar să crezi cu adevărat!

Cartea este minunată, oferindu-ne o lecție de viață. Ea ne vorbește despre iubire, iertare, despre rodul unei iubiri pentru care merită să lupți și să faci sacrificii. Este și despre puterea credinței care găsește căi pentru a desface și cele mai ferecate suflete, este despre speranță.

Mulțumesc Alina Cosma pentru această carte minunată. Ți-ai câștigat un cititor permanent prin minunata măestrie cu care ai reușit să mă faci să trăiesc soarta celor doi.

O poveste care pe mine m-a înduioșat până la lacrimi, m-a tulburat, mi-a făcut inima să vibreze, m-a înfiorat pe alocuri,dar care mi-a adus și zâmbetul pe buze și m-a determinat să reflectez asupra vieții cu bucuriile și tristețile sale.

One thought on O singură minune de Alina Cosma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.