Recenzii

Legături fatale de Alina Cosma

Alina Cosma

 

Titlul original :Legături fatale

Autor: Alina Cosma

Nr. pagini: 298

An apariție: 2019

Editură: Petale scrise

Disponibilă: aici!

 Synopsis

Soarta nemiloasă îi desparte pe Patricia și Filip, dar dragostea lor dăinuie peste decenii.

În prezent, Diana, o tânără masterandă în IT, și Marius, polițist sub acoperire care și-a dedicat întreaga viață pentru a-și răzbuna eroul, bunicul ucis cu sânge rece, se întâlnesc și încearcă să rezolve misterele familiilor lor. Însă un criminal în serie îi vânează din umbră.

Ce poți face când cel care ar trebui să te protejeze este diavolul în persoană?

Recenzie

Alina Cosma se joacă cu emoțiile mele de fiecare dată când citesc o carte scrisă de ea. După duologia history-romance oferită în romanul “Fiica regelui” și viitorul apocaliptic întâlnit în “Luna de topaz”, Alina ne oferă un thriller contemporan excepțional.

“Legături fatale” este un thriller ce captivează încă de la prima pagină, atunci când gloanțele unui pistol automat șuieră prin aerul dimineții, curmând viața liniștită a familiei Dianei Bogdan.

Zece ani mai târziu, Diana Bogdan este o tânără licențiată în IT, frumoasă, independentă și foarte grijulie cu tatăl său. Ea pleacă din Turda la Cluj pentru a-și continua studiile de masterat,acestea fiind plătite de Avram Rădulescu- bunicul ei. Diana nu are o relație apropiată cu bunicul și unchiul ei, neînțelegând de ce insistă aceștia să o cheme la Cluj, chiar să îi ofere un loc de muncă în imperiul lor imobiliar.

Inițial am crezut că Diana este o fată norocoasă, bunicul oferindu-i tot ce și-ar dori o tânără: studii plătite, o slujbă la birou în firma Imperium și chiar nu înțelegeam reticența ei, dar odată cu întâlnirea cu Avram Rădulescu am înțeles de ce nu își dorește Diana nimic de la acesta. Bunicul este un om dur, agresiv verbal, dar și fizic cu tânăra noastră, acuzând-o pe aceasta de moartea mamei sale.

Liviu Rădulescu, unchiul Dianei, este un personaj pe care îl disprețuiești încă de la început. Libidinos și pervers, el încearcă să abuzeze sexual de propria nepoată la începutul facultății, ceea ce mai adaugă o traumă în plus la psihicul tinerei.

Serviciul Dianei la firma Imperium este un abuz continuu al unchiului său Liviu și a propriului bunic. Deși fata își dorește să renunțe aceștia nu sunt de acord, obligând-o să semneze un contract. De ce insistă aceștia, pentru că sigur nu o fac din iubire?

Contractul de angajare are o clauză specială, clauză ce ar lipsi-o pe fată de o viitoare moștenire. Juristul firmei, Marius Dragomir, nu este de acord cu comportamentul rudelor acesteia și o atenționează pe tânără.

– Eu ți-am dat hârtiile semnate de manager, zise înainte de a ieși. Aștept contractul semnat și de tine! (….) Adică îi sugera faptul că putea să le înlocuiască, cu excepția ultimei foi care era semnată de manager?

Marius Dragomir este un tânăr ce atrage atenția atât prin fizic, dar mai ales prin comportamentul față de Diana. El analizează atent acțiunile oamenilor din jurul său și ia decizia de a o ajuta pe Diana deoarece realizează că este o victimă  în fața a doi monștri cu chipuri umane.

Dar și Marius ascunde un secret.

El este nepotul generalului  Filip Ionescu, un om cu principii solide de viață, dar care a fost ucis într-o zi.

Cine l-a ucis și de ce?

Asta investighează Marius acum. El știe doar că bunicul său a fost ucis deoarece prietena sa din copilărie, Patricia-soția lui Avram Rădulescu- i-a înmânat un testament ce a dus la moartea multor nevinovați, inclusiv moartea mamei și a fratelui Dianei.

Oare va reuși el să afle adevărul și să o protejeze pe Diana?

Diana și Marius formează un cuplu frumos, dar dramele trăite în copilărie pot fi oare depășite? Se poate naște dragoste atunci când viața îți este în pericol?

Fiecare picătură din sângele ce-i curgea ei prin vene era împotriva existenței lui. Doar sufletul…. inima i se opri pentru o clipă.

Atunci când Diana și Marius ajung să locuiască împreună, scriitoarea Alina Cosma ne oferă un moment de o intimitate aparte, o ședința de fotografie. Recunosc că nu am mai întâlnit atâta senzualitate într-un astfel de moment,dar aievea parcă simțeam fiecare bliț al aparatului cum îi oferă Dianei încredere în feminitatea sa.

Alina Cosma a scris acest roman în colaborare cu Marius Andrei. Ei reușesc să dezvolte un thriller fascinant, având parte de răpiri, agenți sub acoperire, intrigă, trafic de carne vie și omoruri filmate și transmise online.

Se spune că familia ți-e dată, iar prietenii ți-i alegi, și citind această carte, mă gândeam cât de adevărat este proverbul.

Cum poate cineva să ucidă doar pentru bani? Cum poate cineva să treacă peste traumele fizice, dar mai ales psihice într-o asemenea situație.

Uneori legăturile de familie pot fi niște legături fatale.

Am să spun că citind această carte mi-am amintit de drama dintre Romeo și Julieta, atunci când iubirea se naște acolo unde ura dintre două familii este distrugătoare, traumatizantă.

Cartea este frumoasă cu un ritm alert și un parcus captivant, iar adrenalina este la cote maxime. Recunosc că este, după “Luna de topaz”, romanul meu preferat ce poartă semnătura autoarei Alina Cosma.

Coperta cărții este superbă și are legătură cu conținutul, dar deja cunosc grija Alinei pentru astfel de detalii, iar imaginea îmi amintește de fotografie și blițul eliberator, ce poate rupe lanțurile psihicului.

Cartea o găsiți pe site-ul Editurii Petale scrise , pe Libris .

2 thoughts on Legături fatale de Alina Cosma

    • Eu îți mulțumesc pentru clipele minunate petrecute printre paginile cărților tale.
      Legături fatale și Luna de topaz sunt în topul meu personal. Sunt cărți minunate ce le voi reciti într-o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.