Recenzii

Majoretele

 

Titlu original:  The Cheerleaders

Autor: Kara Thomas

Nr. pagini: 368

An apariție: 2018

Editură: Leda

Disponibilă:Aici!

 

 

SYNOPSIS

Nu mai sunt majorete în orașul Sunnybook. Două dintre fete au murit într-un accident auto. Alte două au fost ucise de vecinul pervers, împușcat mortal de un poliţist din cale afară de zelos. A cincea adolescentă și-a luat zilele. După câţiva ani, conducerea liceului unde învăţau fetele hotărăște să le aducă un omagiu. Pentru Monica, sora mai mică a majoretei care s-a sinucis, nu e deloc ușor. Ea nu vrea să își amintească, vrea doar să uite. Din păcate, nu are cum. Câteva scrisori anonime descoperite din întâmplare în biroul tatălui vitreg și un telefon mobil ascuns într-un sertar o fac să creadă că între cele cinci fete moarte există o legătură tainică. Nu mai sunt majorete în orașul Sunnybrook, dar asta nu înseamnă că locuitorii sunt în siguranţă.

RECENZIE

Durerea  nu există pentru a te învăţa ceva. Există doar pentru a te răni. Şi ea ar trebui să ştie asta mai bine decât oricine.

Când am început să citesc cartea, nu ştiam nimic despre ea.

Privind coperta cărţii şi fiind vorba despre majorete m-am gândit că este o crimă pasională ce se investighează în carte. Mă gândeam la fetele perfecte- majoretele acelea răutăcioase, pe care le tot vedem în filmele americane, fetele ce sunt în top şi şicanează adolescentele şi adolescenţii timizi.

Cartea este diferită total de ceea ce mă aşteptam eu.

Da, are majorete, fete superbe, dar nu sunt răutăcioase, sau nu toate.

Jen s-a sinucis după moartea prietenelor sale. Collen şi Bethany, au murit cu o zi înaintea propriului bal într-un accident de maşină. Juliana Ruiz şi Susan Berry au fost ucise de Jack Canning, potrivit investigaţiei poliţiei.

Au trecut cinci ani de atunci, dar majoretele moarte nu au fost uitate de nimeni.

Monica Rayburn este sora lui Jen şi personajul central al cărţi. Încearcă împreună cu familia să treacă peste drama suferită acum cinci ani, dar când într-o seară întâmplător găseşte în sertarul tatălui vitreg anumite scrisori anonime împreună cu telefonul lui Jen, lucrurile se complică.

Fiecare plic conţine acelaşi lucru. Patru poze în total, toate cu acelaşi mesaaj scris la final : ŞTIU CĂ NU A FOST EL. UNEŞTE PUNCTELE.

Ca orice adolescentă americană curioasă, Monica începe o investigaţie proprie ce va scoate la iveală lucruri greu de înţeles şi acceptat. Max, tatăl vitreg al Monicăi, era poliţistul de serviciu în noaptea accidentului şi în noaptea crimei. El îl împuşcă mortal pe presupusul ucigaş al fetelor. Dar oare chiar era ucigaşul sau Max încearcă să  ascundă ceva?

Nu am să povestesc ce se întâmplă şi dacă există sau nu legătură între moartea celor 5 majorete şi poliţisul Max, lăsându-vă vouă plăcerea de a descoperi asta.

Eu pot spune că această carte este scrisă din perspectiva lui Monica, în prezent, dar uneori scriitoarea ne oferă câteva capitole din perspectiva sorei sale, Jen făcându-ne mai bine să înţelegem ce gen de fată era aceasta şi ce trăiri avea.

Cartea se citeşte uşor, se dezvăluie frumos, iar personajele sunt bine construite. Scriitoarea te lasă să suspectezi alte persoane, cumva reuşind să te amăgească, reuşind ulterior să îţi de-a lovitura de graţie cu ocazia aflării adevărului.

Eu nu am reuşit să văd dincolo de ce a dorit scriitoarea să aflu, iar aflarea adevăratului ucigaş m-a luat prin surprindere, iar motivele din spatele acestor morţi chiar m-a şocat.

Este un thriller uşor de citit într-o seară, o carte apărută la editura Leda în toamna anului 2019.

Eu i-am acordat doar 4 steluţe deoarece, deşi a fost o lectură plăcută nu pot spune că am învăţat din ea mare lucrur. Poate doar că adevărul iese tot timpul la iveală?

Lectură plăcută tuturor!

https://www.youtube.com/watch?v=unG7HY6rM2Y

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.