Recenzii

Copiii fermecaţi

Autor: Christina Soontornvat

Nr. pagini: 240

An apariție: 2019

Editură: RAO

Disponibilă: chiar aici !

 

SYNOPSIS

Izzy nu vrea decat sa traiasca ceva interesant in oraselul sau amortit. Dorinta ei devine cat se poate de reala in momentul in care, ademenita de cantecul unui flaut, surioara ei, Hen, dispare in padurea din apropierea casei. De indata ce realizeaza cele intamplate, Izzy porneste inr-o cautare disperata, ajungand la o deschizatura facuta in pamant, prin care patrunde, devenind, astfel, captiva pe taramul zanelor. Din acest moment, depinde doar de iscusinta ei sa-si readuca sora acasa. Iar acolo, pe taramul zanelor, Izzy trebuie sa hotarasca singura daca accepta sa fie ajutata de un grup de prieteni care sunt, de fapt, cu totii, copii fermecati, ca sa o salveze pe Hen, pana nu e prea tarziu. 

RECENZIE

Cartea se adresează în special copiilor şi adolescenţilor , dar şi tututror celor care cred în magie, în zâne şi ţinuturi fermecate.

Izzy şi Hen sunt două surori ce se mută recent împreună cu părinţii în casa bunicii sale, o casă veche situată chiar la marginea unei păduri. Ca orice copil zburdalnic, Hen intră să exploreze pădurea atrasă de cântecul maiestuos al unui flaut ce pare fermecat.

Poate te întrebi de ce titlul cărţii este copiii fermecaţi? Ei bine, scriitoare dezvăluie încă de la început ce este cu aceşti copii fermecaţi, ei fiind copiii zânelor ce sunt lăsaţi în locul copiilor umani răpiţi de zâne. Sincer, faptul că autoarea dezvăluie repede misterul titlului mi-a lăsat un gust amar, tăind parcă farmecul şi magia cărţii.

Izzy este sora mai mare, o cititoare avidă de poveşti cu zâne, deşi nu crede în astfel de ţinuturi şi tocmai de aceea este foarte surprinsă când plecând în căutarea Hanei, va descoperi că un astfel de ţinut chiar există.

Izzy este curioasă, dar mai ales foarte curajoasă. Deşi cere ajutorul vecinei sale, bătrâna doamnă Marian, o bătrână pe care oamenii o cred vrăjitoare, ea va continua aventura spre ţinutul zânelor singură şi va încerca să îşi salveze sora, deşi pericolele o urmăresc la fiecare pas.

Alături de ea, se adună trei copiii fermecaţi, ce au renunţat la lumea umană pentru că nu se pot adapta şi încearcă să trăiască în ţinutul zânelor, ascunşi de ochii reginei acestui ţinut.

De ce se ascund de Regina Zânelor?

Pentru că ea este personajul negativ,regina Morvanna. O regină malefică ce adună şi distruge toţi copiii fermecaţi ajutată de nimeni altul, decât de Flautist, un spiriduş ce ar trebui să ajute copiii, să-i protejeze.

Ca în orice poveste frumoasă, eroina noastră se va lupta alături de prietenii săi, să îşi salveze sora, dar şi ceilalţi copii răpiţi de această regină malefică.

Mi-au plăcut cei trei copii fermecaţi întâlniţi de Izzy ce o ajută în aventura sa, Selden- liderul ce se poate preschimba în lup şi alte animale, Dree- fetiţa fluture ce deşi fragilă este foarte dârză şi hotărâta, precum şi Lug- fricosul grupului care se sperie uşor de orice.

Regina are şi ea aliaţi fioroşi, pe lângă ajutorul obţinut de la Flautist, ea este ajutată şi de Amuşinoşi, nişte fiinţe ciudate cu multe braţe şi picioare şi care simt mirosul copiilor fermecaţi, vânându-i pentru regină.

Dar cel mai fioros personaj negativ, personajul ce o ajută într-un mod odios pe regină este Ţesătorul.

Cartea este una dedicată copiilor, şi de aceea chiar mi-a plăcut faptul că faptele bune săvârşite de Izzy îi aduc beneficii, prieteni buni alături, ce o vor ajuta când îi este greu. Deasemenea, ca în basme şi Izzy nu renunţă la prietenii săi, chiar dacă ar putea să se întoarcă în lumea oamenilor unde va fi în siguranţă.  Ea va lupta până la final atât pentru siguranţa ei, cât şi a fraţilor săi- copiii fermecaţi.

O carte frumoasă apărută la Editura Rao şi care cu siguranţă îi va încânta pe cititorii adolescenţi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.