DIVERSE

Lista cărţilor de suflet a celebrei Oprah Winfrey

Oprah Gail Winfrey născută pe 29 ianuarie 1954  este o realizatoare americană de televiziune, cunoscută internaţional, mai ales pentru talk-show care îi poartă numele -“Oprah Winfrey Show”.

Deși provine dintr-o familie săracă, a avut un destin de excepţie. O persoană inteligentă, ce a urmat Universitatea din Tennesses, unde a câștigat o bursă, iar la 19 ani a devenit primul corespondent  de presă afro american.

Prin intermediul showului de televiziune, ea trealizează multe acţiuni filantropice şi influenţează opinia publică atât economic, cât şi cultural.

La sfârșitul anului 1996, Oprah Winfrey a adăugat un segment de discuții lunare în cadrul talk-show-ului ei popular, discuţii despre romanele ce au influenţat viaţa ei sau a unor oamenii celebri.

Clubul de carte al Oprah a devenit atât de influent încât orice titlu pe care l-a promovat ar deveni un best-seller de peste noapte. Deși discuțiile televizate s-au încheiat cu emisiunea ei din 2011, o versiune online a fost lansată în 2012 și continuă până în zilele noastre. Ultima selecţie de cartea apărută în clubul ei, a fost celebra carte a Michellei Obama- Povestea mea.

Recunosc că cititnd această carte am înţeles de ce a intrat în acest top de cărţi favorite, şi astfel am fost atrasă de lista de cărţi intrate în topul clubului de carte Oprah Winfrey.

De asemenea, în plus faţă de selecţiile sale Book Club, Oprah împărtăşeşte lecturile sale preferate în revista O Magazine.

O parte din aceste lecturi care au ghidat-o spiritual, aşa cum menţionează chiar ea, v-am adus-o şi eu în atenţie prin acest articol. Despre cărţile care au influenţat-o ea spunea la un moment dat

„Atât timp cât îmi amintesc, lectura a fost printre cele mai mari pasiuni ale mele. Ador romanele, poezia, memoriile, istoria; pentru mine, una dintre cele mai profunde bucurii ale vieții este să deschid o carte și să învețe din paginile sale, să fii uimit, să empatizezi și să crești. Dar există o altă categorie de cărți, varietatea super-sufletească, la care mă îndrept din nou și din nou pentru inspirație, tovărășie sau pentru a ajuta la trecerea de la întuneric la lumină. Iată cele șapte cărţi preferate ale mele, ale unor autori care au fost ghizi de încredere în aventurile mele spirituale zilnice. ”

Cele şapte cărţi de dezvoltare personală şi spirituală, selectate de Oprah Winfrey  vi le voi prezenta şi eu mai jos, împreună cu părerea prezentatoarei despre respectivele cărţi.

The Power of Now  de  Eckhart Tolle , este o carte apărută în traducere şi în România la editura Curtea Veche sub denumirea de Puterea Prezentului.

Cartea se dorește a fi un ghid pentru viața de zi cu zi și subliniază importanța trăirii în momentul prezent și transcenderea gândurilor din trecut sau viitor.

Oprah Winfrey menţiona legat de această carte următoarele:

M-a ajutat cu adevărat să descopăr cum să trăiesc în momentul de față – să nu mă îndeletnicesc cu greșelile din trecut, ci să învăț de la ele și apoi să le las. Pentru mine, aceasta este Mama Jama a cărților super-sufletești. În fiecare moment, mă menține într-o stare de uimire și uimire.


A new earth by Eckhart Tolle a apărut şi la noi, tot la editura Curtea Veche Publishing sub numele de Un pământ nou- Trezirea conştiinţei umane.

„Eckhart Tolle consideră că noi, ca popor, suntem pregătiți să suferim o transformare profundă – să transcendem ego-ul în favoarea unei forme superioare de conștiință. Lucrarea sa se bazează pe înțelepciunea străveche și pe propriile sale perspective personale pentru a crea un mod cu totul nou de a experimenta lumea și viitorul nostru. Este un manifest umanist care a devenit o piatră de contact pentru mine. ”

Cartea trezirii (The Book of Awakening), scrisă de  Mark Nepo, ne oferă doze mici de adevăruri simple şi povestiri din viaţa de zi cu zi, plus multe surse de inspiraţie din marile tradiţii de înfelepciune. Textul zilnic este însoţit de practici obişnuite, dar profunde, concepute să ne ajute să trăim viaţa pe care ne-o dorim, fiind prezenţi în viaţa pe care o avem.

. Ca majoritatea dintre noi, m-am gândit mult la sensul vieții, dar pentru că scriitorul este un poet, un filozof și un supraviețuitor de cancer, ideile sale sunt speciale – și frumos exprimate. O carte care trebuie ținută în permanență pe noptieră.

Lacasul sufletului a revolutionat domeniul autocunoasterii. Aceasta legendara carte a devenit de 31 ori nr. 1 Best Seller New York Times si a ramas in lista timp de  3 ani. A apărut şi la noi la editura Curtea Veche Publishing.

Ați avut vreodată unul dintre acele momente în care a trebuit  să vă opriți și să spuneţi „ Uau ”? Așa m-am simțit prima dată când am citit această carte în 1989 și aşa mă simt de fiecare dată când o recitesc. M-a ajutat să mă vindec de boală și m-a condus în direcția nordului meu. .”

Suflet neînlănţuit, sub această denumire a apărut în România cartea lui Michael A. Singer

Cum te-ai simti daca ai fi eliberat de orice limitare si daca te-ai putea dilata in afara hotarelor tale? Ce poti face zi de zi pentru a descoperi aceasta pace si aceasta libertate interioara?

„Am avut o petrecere anul trecut, iar un prieten mi-a înmânat cartea asta. Am fost atât de încântată încât am rugat autorul, care aproape niciodată nu dă interviuri, să vorbească cu mine în persoană. Iată una dintre observațiile mele preferate din această lucrare: „Pentru a atinge adevărata libertate interioară, trebuie să fii capabil să îți urmărești obiectiv problemele în loc să te pierzi în ele … După ce ați făcut angajamentul de a vă elibera de persoana înfricoșată din interior, veți observa că există un punct de decizie clar în care are loc creșterea voastră. “”

A Return to love de  Marianne Williamson, este o carte de dezvoltare.

Cea mai adâncă frică a noastră nu este că suntem inadecvați. Cea mai adâncă frică a noastră este că suntem puternici peste măsură. ”Citirea acestor două propoziții a stârnit o serie de momente de aha pentru mine. Ceea ce scriitoarea spune aici este că frica ascunde lumina noastră interioară, dar că atunci când îmbrățișăm dragostea – cum îl definește pe Dumnezeu – ne conectăm cu cine suntem cu adevărat meniți să fim. Niciodată nu am fost mai mișcată de o carte decât acum. ”

The Seeker’s Guide de Elizabeth Lesser  nu a fost încă tradusă la noi.

„Cum ne deschidem către bucuria vieții și pacea inimii? Elizabeth Lesser mă ​​ajută să răspund la această întrebare de când am întâlnit prima dată cartea ei. Mesajul ei este simplu și profund: „Când încetinim, liniștim mintea și ne permitem să simțim foame de ceva ce nu înțelegem, ne afundăm în puțul abundent al dorului spiritual.” Acesta este punctul de plecare pentru creștere. “

Această listă este o listă a cărţilor preferate ale celebrei Oprah Winfrey, şi se pare că editurile de la noi au tradus mare parte dintre acestea. Cu o altă ocazie am să vă prezint lista cărţilor  recomandate de Oprah, deoarece eu am descoperit cărţi minunate pe aceste liste.

Uneori este bine să citim şi cărţi recomandate de alţii, să ieşim şi din zona noastră de confort şi sincer abia aştept să vă aduc în prim plan cărţile recomandate de celebrităţi, dar citite şi de mine pentru a putea să am o opinie personală legată de acestea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rog să vă abonaţi, să comentaţi şi eventual să ne recomandaţi şi altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.