Filme/Seriale

The Rain

THE RAIN

The Rain” este primul serial danez marca Netflix.

Genul programului -serial mister, thriller

Creatorii: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo, Esben Toft Jacobsen

Distribuţia serialului este una amplă, dar vă voi prezenta doar actorii principali şi anume:

  • Simone – Alba August
  • Rasmus – Lucas Lynggaard Tonnesen
  • Martin- Mikkel Boe Folsggaard

RECENZIE

Succesul serialelor cu scenarii (post)apocaliptice încurajeaza creşterea producţiilor pe aceasta nişă, prin urmare Netfixul ne oferă o nouă producţie de acest gen.

Cu The Rain, Netflix întregeste portofoliul de producţii străine şi vine cu o alternativă la scenariile care prezintă un univers de după decimarea populaţiei. Mai degraba o distopie, una care aminteşte cel puţin ca atmosfera de cele mai întunecate serii nordice.

Serialul danez ne prezintă o lume apocaliptică, o lume total diferită de ceea ce cunoaştem. Distrugerea lumii pe care o cunoaştem vine sub forma unei ploi ce conţine un virus care distruge toate fiinţele vii ce ating fie şi doar o picătură de ploaie.Vorbim despre multe secvente umbroase, despre detalii oferite cu picatura de unde retii doar ca ploaia te poate ucide. La propriu –dar, din fericire este ceva mai mult decat atat.

The Rain te prinde inca de la inceput. Suntem in Scandinavia, o locatie perfecta pentru a crea o atmosfera dramatica, una care te face sa te temi, mai ales cand in permanenta exista teama unei ploi. 

Simone şi Rasmus sunt doi fraţi ce sunt puşi la adăpost de ploaie într-un buncăr de însuşi tatăl acestora, un celebru biochimist care le promite că se va întoarce după ei, dar nu înainte de a-i spune Simonei că trebuie să aibă grijă de Rasmus şi niciodată să nu iasă din buncăr.Aici, Simone si Rasmus invata sa traiasca ascunsi, departe de civilizatie, fara sa stie ca la suprafata lumea asa cum o stiau ei s-a terminat.

Anii trec, mai exact 6 ani, timp în care ei nu ies din buncăr, numai că între timp hrana se apropie de final şi sunt nevoiţi să ia o decizie, decizie ce îi va scoate din buncăr.

Discutiile dinainte si de dupa sunt extrem de interesante si sugerez sa fie urmarite cu atentie pentru ca ar putea oferi detalii despre urmatoarele evenimente.Extrem de captivant, serialul The Rain te pune in fata unor momente provocatoare, mai ales in prima jumatate cand cei doi sunt captivi in buncar. La finalul fiecarui episod vei vrea sa vezi mai mult, mai mult si mai mult. Usor si sigur, da dependenta. Plus ca, atunci cand vei observa ca cei doi ies la suprafata si sunt pusi in fata situatiei de a invata cu adevarat ce inseamna sa supravietuiasca – vei realiza ca povestea abia incepe.

Aceștia se vor alătura unui grup tânăr, format din alți supraviețuitori, pentru a porni într-o expediție periculoasă prin Scandinavia, în căutarea unor urme de viață.

Eliberați de regulile societății, tinerii au libertatea de a fi ei înșiși. Astfel, în plină luptă pentru supraviețuire, aceștia descoperă că și în această lume post-apocaliptică există loc pentru iubire, gelozie și dilemele specifice vârstei.

Nu o să vă dau mai multe detalii, dar pot spune că este un serial ce prinde şi te ţine captiv, iar după ce treci de primul sezon care nu are decât 8 episoade, abia aştepţi să vezi ce se întâmplă mai departe. Sezonul 2 mie personal mi s-a părut mult mai intens decât primul şi abia aştept continuarea.

Dacă vă plac serialelele de acest gen, nu rataţi The Rain.

 

https://www.youtube.com/watch?v=st6r-8mLW_o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.