DIVERSE

Raftul de suflet

Tag- raftul de suflet

Fiecare cititor pasionat are o întreagă bibliotecă acasă, o bibliotecă creată în timp cu multă migală.

Dar în aceea bibliotecă există un raft pentru sufletul lui, raftul de cărţi ce i-au atins sufletul şi de care nu s-ar despărţi uşor niciodată. Astăzi am hotărât să lansez tagul- raftul de cărţi şi să aflăm împreună care este raftul acela special al fiecăruia dintre noi.

Acest tag poate fi preluat de toţi cei care doresc, cu condiţia de a specifica sursa de provenienţă.

O carte clasică, ce are un loc special în sufletul tău.

Am cîteva cărţi clasice în bibliotecă, dar cartea clasică specială, ce mi-a atins sufletul este Mândrie şi prejudecată.

Nu cred că am o explicaţie pentru preferinţa mea- îmi plac ţinutele secolului XIX, iubirile suave ale altor vremuri, demnitatea personajelor, descrierile peisajelor din Anglia, sobrietatea şi chiar uneori snobismul dl Darcy.

De Elisabeth ce pot să mai spun? Demnitatea ei o defineşte, la fel ca inteligenţa şi puritatea sufletească.

Un thriller care a reuşit să te ţină în priză şi să îţi antreneze gândirea

În ultimul timp am citit o serie de thrillere, dar în sufletul meu a rămas la primul thriller citit, care a reuşit să îmi îndrepte atenţia spre astfel de cărţii.

Am citit cartea aceasta cu sufletul la gură, aşteptând deznodământul, aşteptând ceva nedefinit la început, ce încet încet- odată cu parcurgerea paginilor mi s-a dezvăluit în toată splendoarea sa.

Înainte să adorm este thrillerul meu preferat.

Cea mai veche carte de pe raft

Cea mai veche carte de pe raftul meu special, din bibliotecă chiar, este Biblia primită cred că de foarte mult timp, pentru că eu o ştiu pe raft de mult. O am de pe vremea când eram copil şi chiar am încercat să o parcurg integral, dar la un moment dat am renunţat.. Oricum, la carte în sine nu voi renunţa niciodată.

Nu sunt eu foarte religioasă, sau mai bine spus cred că există un Dumnezeu pentru toţi, dar simt că în casa mea, pe raftul meu special trebuie să stea şi această carte specială pentru mine.

Cartea de aventuri preferată

Cartea mea preferată de aventuri este seria Floris a scriitoarei Jacqueline Monsigny. Este o serie de patru volume pe care am adorat-o încă de copil şi care încă îmi mai place foarte mult.

Cele patru volume ale seriei m-au plimbat din Franţa în Rusia ţaristă, apoi în Asia , urmând America de Nord şi magnificul fluviu Mississippi, urmărind povestea captivantă a lui Floris şi a fratelui şi surori sale. Iar micuţa maimuţică a adus plusul de amuzament şi bună dispoziţie.

Cartea de dragoste preferată

Am multe cărţi de dragoste preferate, dar totuşi iubesc Romeo şi Julieta. Poate, pare o carte greoaie, cu un limbaj învechit, dar este atât de frumoasă, de complexă. Trebuie privită prin prisma conceptelor epocii respective, când fetele se căsătoreau cu cine stabileau părinţi, iar tineri trebuia să aştepte aprobarea părinţilor sau tutorilor pentru o căsătorie.

Pentru mine Romeo şi Julieta este cartea de dragoste cu cea mai mare sensibilitate, o tragedie de o frumuseţe aparte, o demonstraţie a hazardului că noi suntem simple frunze în vânt în mâinile destinului.

Cartea distopică ce stă la loc de cinste pe raftul sufletului vostru

Cărţile distopice sunt preferatele mele, dar dintre tot ce am citit( şi credeţi-mă că am citit foarte multe cărţi de acest gen) nici una nu mi-a intrat în suflet precum Jocurile Foamei.

Această serie este distopia mea preferată, plăcerea mea vinovată, ciocolata mea literară, dacă pot să fac o astfel de comparaţie.

Cartea biografică preferată

Nu pot spune că am citit foarte multe cărţi biografice, dar cumva în sufletul meu a rămas cartea Michellei Obama- Povestea mea.

Dincolo de funcţie, de poziţia socială, mi-a plăcut femeia Michelle Obama, mama Michelle, sora, fiica, dar mai ales soţia Michelle Obama, ce a ştiut să îşi apere şi copii şi viaţa de tumultul vieţii politice în care s-a implicat.

Am iubit omul Michelle de dincolo de poveste şi cu siguranţă va rămăne ceva timp în topul biografiilor preferate.

Cartea fantasy din raftul sufletului tău

Fantasy este un alt gen literar preferat şi am citit aproape tot ce mi-a căzut în mână, de la celebra Cassandra Clare, Sarah J. Mass Veronica Roth şi multe altele, dar preferata serie fantasy rămâne Academia Vampirilor.

Poate a reuşit să mă convină iubirea dintre Dimitri şi Rosa, poate o prefer fiind prima carte fantasy pe care am citit-o, dar pot spune cu certitudine că am devorat cele 7 volume fără să mă plictisesc absolut deloc, fără să fac pauză între volume, fiind aproape ca un drog în aceea perioadă.

Recomand şi acum această carte cu mare drag, fiind cartea fantasy din raftul sufletului meu, pe poziţia de lider incontestabil.

Acest raft al sufletului ar trebui să mai conţină şi alte genuri literare- Horror, poliţiste, etc- dar eu nu citesc astfel de cărţi şi nu pot să fac o plasificare a ceva ce nu citesc, nu? Aşa că, dacă voi aveţi astfel de cărţi vă rog să nu ezitaţi să le treceţi în raftul sufletului vostru, dar al meu rămăne aşa, deşi poate fii actualizat oricând.

Nu uitaţi, puteţi prelua acest tag doar dacă precizaţi sursa de unde aţi preluat tagul. Deasemenea aştept cu mare interes comentariile voastre şi propriile voastre taguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.