DIVERSE

10 Cărţi care m-au impresionat

Sunt câteva lucruri pe care le iubesc mai mult în această lume decât un weekend prelungit fără program, liber să  fac ceea ce îmi place  și să am  un teanc de cărți pe masa de cafea, şi anume cărţile ce transmit un mesaj dincolo de lectura efectivă.

Unele cărți sunt scrise  pentru a fi citite într-o  zi de lectură sau pe parcursul unui weekend extraordinar, deoarece odată începute cu greu te vei desprinde de ele. Iar după încheierea lor vei rămăne un timp cu gândul la ele, la mesajul transmis de aceste cărţii minunate (părerea mea).

CARTEA MEMORIEI

Este cartea ce am citit-o pe nerăsuflate, sperând la un final diferit de cel care ni se relatase la început.

Când ai toată viaţa în faţă, vise realizabile, planuri şi descoperi că ai o boală nemiloasă ce faci?Cum te împaci cu ideea?

M-a impresionat tăria de caracter a fetei, credinţa în propriile ei puteri. Nu vă povestesc mai mult, dar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre carte citiţi recenzia Aici!

Dacă vă doriţi să achiziţionaţi această carte puteţi să o faceţi chiar aici !

ÎNAINTE SĂ ADORM

Am început să citesc această carte în format pdf, într-o după-amiază la serviciu.Cînd s-a făcut ceasul de plecare, nu-mi venea să mă desprind de PC. Cum reuşise să mă fascineze în doar câteva ore?

Povestea este incredibilă, o fostă scriitoare care zilnic după ce adoarme i se şterge definitiv memoria şi dimineaţa o ia de la capăt cu aceleaşi întrebări. Unde sunt? Cine este străinul lângă care dorm?

Cartea este impresionantă, iar soţul grijuliu şi viaţa  perfectă se dovedeşte a fi doar o iluzie deşartă.

Cartea o puteţi achiziţiona fie de la elefant.ro apăsănd  Aici! fie de la cărtureşti. ro chiar aici !

SUB STELELE TĂCUTE

Această carte am început să o citesc fiind reticentă, deoarece era o altă carte ce prezenta viaţa afganilor şi viaţa musulmanilor cu concepţiile lor foarte diferite faţă de ale noastre.

Dar, pentru că există un dar, această carte reuşeşte cumva să te scoată din tiparele cărţilor pe această temă. Povestea este spusă din perspectiva unei copile, ce pare a călători împreună cu familia  cu trenul transsiberian spre o viaţă mai bună.

Oare chiar aşa va fi?

Credeţi-mă că nu este nimic ceea ce pare în această carte, iar finalul va fi unul bulversant.

O puteţi comanda de Aici!

ULTIMA OARĂ CÂND NE LUĂM RĂMAS BUN

Este o carte despre despărţirea efectivă de o persoană pe care o iubeşti. Nu este un roman de dragoste, este un roman despre cum poţi trece peste o pierdere definitivă şi ireversibilă. Ceea ce mi-a plăcut în mod efectiv la această carte este faptul că scriitoarea reuşeşte minunat de bine să ne facă să realizăm că trebuie să apreciem ceea ce avem aproape.

Trebuie să spunem mai des te iubesc şi să oferim acel pupic de plecare deoarece nu se ştie niciodată când este unltima clipă împreună.

Recenzia o aveţi Aici!

Comanda cărţi o puteţi face la libris.ro apăsănd Aici!

UNIVERSUL PE UMERII TĂI

Este o carte despre viaţa de licean, cu iubiri, probleme şi cum faci faţă problemelor vieţi de adolescent.

Cartea în sine nu este o carte wow, dar mi-a plăcut enorm de mult mesajul transmis de Libby, protagonista cărţii.

Chiar dacă nu este o fată perfectă din punct de vedere fizic, ea nu lasă pe nimeni să o victimizeze, iar mesajul oferit de ea prin apariţia în bikini mov la şcoală pentru mine a fost wow.

Este o carte ce recomand a fi citită de fiecare adolescentă sau fiecare persoană care are complexe de inferioritate.

Pentru a  comanda această carte la Libris.ro apasă Aici! sau dacă preferi să comanzi de la un elefănţel o poţi face chiar aici !

OSCAR ŞI TANTI ROZ

Cartea aceasta m-a determinat să citesc orice carte scrisă de Eric- Emmanuel Schmitt, deoarece acest scriitor ştie să atingă suflete.

Oscar şi Tanti Roz  ne prezintă povestea unui băieţel bolnav de cancer în fază terminală, care deşi ştie că viaţa lui se va încheia este foarte optimist şi doreşte să ajute ceilalţi copii şi să nu îşi întristeze părinţi.

Tanti Roz este asistenta de care se va ataşa şi pe care o va aprecia Oscar enorm de mult.

O carte ce a fost ecranizată şi care nu vă va lua mai mult decâteva ore din viaţă să o parcurgeţi, dar vă va rămane mult timp în amintire.

Comandă această carte Aici! şi nu vrei regreta niciodată!

ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC

Când un bărbat tânăr, perfect normal, îşi pierde capacitatea organismului în urma unui accident, devenind invalid, el crede că viaţa sa s-a încheiat, şi decide să apeleze la o clinică ce practică eutanasiere umană.

Dar viaţa decide să îi arate că există rază de speranţă şi după aceea.Dragostea apare şi în aceste condiţii, dar oare el va accepta această viaţă ştiind că nu poate să-i ofere fiinţei iubite decît jumătăţi de măsură?

Această carte m-a pus pe gânduri- oare dacă mi s-ar întâmpla aşa ceva ce aş alege?

SPLENDIDA CETATE A CELOR O MIE DE SORI

Revin cu o carte despre viaţa femeilor afgane, o viaţă aspră şi nedreaptă din punctul de vedere al femeii occidentale, dar perfect normală pentru femeile musulmane.

Khaled Hosseini reuşeşte să ne prezinte vieţile a două femei afgane, femei diametral opuse ca gândire şi educaţie, dar care vor ajunge să se împrietenească, să se ajute  şi chiar să ajungă la sacrificiul suprem pentru a se salva.

Este o carte pe care cu siguranţă nu o vei uita curând.

 

CALUL DE RĂZBOI

Ei bine ,da!

Uite că în acest top al meu îşi face  intrarea şi o carte diferită. Nu este vorba despre emoţiile umane, dar există un mesaj puternic şi în această carte

Necuvântătoarele ne ajută în diferite stadii ale vieţii noastre, şi noi cum le răsplătim?

Pot spune că am plăns la această carte, dar eu am plăns şi la  El Zorab, aşa că nu cred că acesta este un indiciu.

Comanda poţi să o faci chiar aici !

Oricum cartea merită, şi aveţi recenzia Aici!

JOCURILE FOAMEI

Este o carte distopică pe care eu o ador , nu datorită subiectului tratat, ci datorită personajului central- Katniss.

Este un personaj feminim cum cred că mi-aş dori să fiu eu- este curajoasă, dă dovadă de sacrificiu de sine pentru ai salva pe cei dragi, este bună, altruistă şi un personaj demn.

Puteţi comanda pachetul cu cele trei volume ale seriei  chiar aici !

Acesta a fost topul meu de cărţii ce m-au impresionat datorită mesajului transmis.

Mare parte din aceste cărţi au fost de altfel şi ecranizate.

Aştept cu interese să îmi scrieţi despre cărţile ce v-au impresionat pe voi de-a lungul timpului. Poate aceste sugestii ale voastre se vor regăsi într-o zi într-un alt top postat pe pagina mea şi veţi ştii cu siguranţă că aţi contribuit şi voi la acest top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.