DIVERSE

MUST READ IN 2019

Singurul hobby care îmi aduce multă bucurie este cititul.

La începutul anului 2018 am citit undeva că cei mai de succes oameni au citit aproximativ 60 de cărți pe an.

Din moment ce am avut abonament la bibliotecă, cumpăr cărţi  și timp relativ 1-2 ore pe zi pentru citit, m-am gândit că stau destul de bine.

Din fericire, chiar am reuşit să citesc peste 70 de cărţi  în 2018  şi să şi ţin evidenţa cărţilor citite cu ajutorul Goodreads.

Chiar dacă nu mi-am atins scopul (îmi propusesem 100 de cărţi să citesc), cele 70 de cărți pe care le-am citit în acest an nu au produs  schimbări de viață, dar cu siguranță au fost interesante în sine. Eu mi-am îmbogăţit vocabularul, am învățat lucruri  noi, am citit fapte amuzante ce le m-ai împărtăşesc cu prietenii mei uneori. Dar, cel mai important, am reușit să călătoresc în lumi noi și să evadez temporar de la ritmul vieţi cotidiene şi din ţara noastră plină de controverse. Cititul îmi oferă posibilitatea de a cunoaşte noi tipuri de gândire,  autorilor vechi şi noi,  îmi oferă atât de multe perspective diferite, revigorante, pe toate tipurile de subiecte încât nu ai cum să te plictiseşti.

Sunt încântată să mă arunc într-o mulțime de lecturi de cărți noi în 2019, așa că am hotărât să împărtășesc măcar 12 cărți pe care aş dori să le citesc anul acesta, în 2019. Categoric acestora se vor adăuga multe altele.

              “Povestea mea ” – Michelle Obama:

  1. Vrei  să ştii de ce am ales această carte? Chiar să-ți spun asta cu adevărat?  Pentru că este o carte despre schimbare, cum poţi să îţi schimbi viaţa de la o soartă  poate nu tocmai potrivnică, dar nici acceptată deja de toată lumea.

    Poate am ales-o pentru că am iubit familia Obama, pentru bunul simţ, eleganţa şi aerul de proapăt ajus la Casa Albă.Michelle Obama m-a făcut să o remarc pentru luminozitatea zâmbetului ei, pentru campaniile iniţiate.

    Sper să nu mă dezamăgească această carte, deşi un om frumos nu cred că îmi va spune o poveste de viaţă urâta. Sigur voi reveni în curând cu recenzia, având în vedere că deja mi-am achiziţionat cartea.

Omul de Cretă- C.J.Tudor

Editura Nemira încă din primele zile ale anului 2019 vine cu un thriller ce mi-a atras atenţia, aşa că a devenit un must read 2019.

 În 1986, Eddie și prietenii lui își petrec zilele mergând cu bicicleta printr-un orășel englez mereu adormit, în căutare de aventuri. Omuleții de cretă pe care-i desenează peste tot sunt codul lor secret. Dar atunci când unul dintre aceste desene îi conduce la un cadavru dezmembrat povestea se schimbă definitiv.

În 2016, Eddie crede că a lăsat totul în urmă. Dar apoi el și prietenii lui primesc un mesaj misterios și trecutul se întoarce la viață mai periculos ca niciodată.  Interesantă carte, nu?

War Storm -Victoria Aveyard

Dacă am citit primele volume din seria Regina Roşie, clar nu voi rata cea de-a patra carte a seriei.

Furtuna războiului, este ultimul volum al seriei, în care Mare Barrow se hotărâtă să-și protejeze inima și siguranța libertății pentru roșii și oameni de sânge ca ea şi  să răstoarne regatul Norta odată pentru totdeauna… începând cu coroana de pe capul lui Maven.

Nu pot să trec peste acest volum şi să răman cu seria neterminată. Oricum mă bucur că această serie a fost tradusă într-un ritm destul de alert şi editura a şi editat-o cât de cât repede.

Urmaşii de sânge şi os- Tomi Adeyemi

Atâtea am auzit despre această carte, încât nu aveam cum să o ratez, ba chiar am achiziţionat-o dar încă mă aşteaptă cuminte în bibliotecă. Dar dacă nu am citit-o până acum şi toată lumea o recomandă ca fiind o carte bună, a intrat direct în must read-ul meu pe 2019.

Nu am citit nimic de acestă scriitoare, Tomi Adeyemi, dar sper să nu mă dezamăgească şi să revin cu impresii foarte bune despre carte în curând.

Având în vedere că este o altă serie, şi mie îmi plac seriile, sper să se ridice la nivelul recomandărilor primite.

TU şi HIDDEN BODIES

Am ales că trebuie să citesc această carte în 2019 deoarece am pr ivit câteva episoane pe netfix din serial, ulterior oprindu-mă deoarece prefer să citesc mai înainte cartea.

Editura Hergbenet lansează anul acesta şi continuarea cărţii TU de Caroline Kepnes şi anume Hidden Bodies, care bineînţeles că o voi citi.


Kiss of Deception

Îmi place ideea cărţi şi eu nu rezist să nu citesc serii fie ele fantasy sau nu. Pe voi vă tentează?

Kiss of Deception este o poveste despre o prințesă, Lia, care caută o viață în afara regalității; o viata in care ea are controlul si nu este obligata sa faca ceva doar pentru ca este asteptata de ea.

Părinții ei au aranjat ca Lia să se căsătorească cu un prinț pe care nu la cunoscut niciodată, pentru a asigura alianța dintre cele două regate. În dimineața nunții lor, ea fuge de împărăția lui Morrighan pentru a trăi într-un mic sat.

Sărutul Câştigătorului

Seria Blestemul câştigătorului pe mine m-a atras şi am citit aceste cărţi pe nerăsuflate imediat după apariţie. Sărutul l-am achiziţionat deja dar nu l-am şi citit deoarece am dorim mai întâi să am timp pentru el, să mă delectez aşa cum vreau, nu să citesc pe fugă având în vedere că este ultimul al seriei sale.

Sper ca scriitoare Marie Rutkoski să aducă un final frumos pentru cei doi îndrăgostiţi pe care eu personal îi ador ( şi mai spun eu că nu sunt o fire romantică,aş…)

Îmi doresc să citesc această carte pentru că este scrisă de Mia Sheridan şi ştiu cu siguranţă că voi descoperi o poveste de dragoste frumoasă, sensibilă şi exact ceea ce îmi doresc la o carte romance.

Voi citi orice carte romantică apărută în 2019 sub semnatura acestei scriitoare care mi-a atins sufletul cu cărţile sale.


Ultimul Pion – Silviu Radu

Ei bine, da. În 2019 aştept lansarea ultimului volum al seriei Codex Aureus semnat de un scriitor romîn, şi anume Silviu Radu, deoarece mi-a plăcut foarte mult thrillerul scris de el. Chiar m-a atras acest thriller, ce descrie atît de bine viaţa românească, culisele scenei politice româneşti şi intrigice ce se trag din aceaste intrigi.

Oare cine va fi pionul? Pionul principal?

Abia aştept să descoper şi ultima carte a seriei. Oricum mulţumesc scriitorului pentru faptul că m-a făcut să cunosc istoria Codexului auriu şi cât de importantă este această piesă deţinută de poporul român.

Scarlet

Scarlet, volumul 2 din Cronicile Lunare scris de Merissa Meyer

Poate vi se pare că vorbesc foarte mult despre aceste serii, dar nu mă pot abţine deoarece eu citesc foarte multe serii şi bineânţeles că în topul meu se vor regăsi foarte multe astfel de cărţi.

Nu pot să nu mă găndesc la continuarea seriei, având în vedere că Cinder m-a lăsat în suspans când îmi era lumea mai dragă, aşa că Cinder- Cenuşerasa viitorului şi Kai prinţul viitorului trebuie să îşi continue povestea .

Book of Barack Obama

Dacă acest must read 2019 l-am început cu o carte scrisă de Michelle Obama nu puteam să închei acest top fără o carte scrisă de Barack Obama. Îmi place această familie, sau mai bine spus imaginea acestei familii prezentate la TV. În acest an se lansează noua carte a lui Barack Obama, lansare ce va avea loc concomitent în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în România la editura Litera.

Cu siguranţă şi această carte va intra în al meu must read in 2019, pentru că familia Obama este o familie atipică pentru o familie prezidenţială, o imagine prezentată cel puţin de PR-ul şi mass media internaţională excepţional de frumoasă şi interesantă.

Acesta este must read 2019 în opinia mea. Bineînţeles că pe lângă aceste cărţi vor exista multe altele, în principal a scriitorilor care fac parte din topul meu preferat, gen Eric Emmanuel Schmitt, G. Musso, Penelope Douglas, Cecelia Ahmen, Theo Anghel, Khaled Hosseini şi mulţi alţii.

Voi aveţi un top propriu Must read in 2019? Aştept comentariile voastre şi propriul vostru top pentru lecturile anului 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.