Recenzii

Ziua când au plecat creioanele colorate

Titlu: Ziua când au plecat creioanele colorate

Autor: Dr.Drew Daywalt

Ilustrații: Oliver Jeffers

An apariție: 2017

Editură: Arthur

Disponibilă:Aici!

SYNOPSIS:

Micul Duncan ar vrea să coloreze, dar tot ce găsește în cutia de creioane e un teanc de scrisori. „Am plecat!“ zice fiecare scrisoare și creioanele se plâng ba că băieţelul le folosește prea mult, ba că nu le bagă deloc în seamă. Creionul Albastru e frânt de oboseală, Creionul Roz se plictisește nefolosit, în timp ce Galbenul și Portocaliul mai să se ia la ceartă încercând să dezlege misterul adevăratei culori a soarelui.

Oare ce va face Duncan să-și împace creioanele supărate? 

RECENZIA UNEI CITITOARE

Este posibil să citiți prea mult într-o carte ilustrată?

O afirmație amuzantă, deoarece este vorba despre  literatura pentru oamenii care nu au avut acces la aşa ceva în copilărie. Cărțile ilustrate sunt menite să ne învețe și să ne informeze copiii prin imagini, ceea ce îi face să asimileze mult mai uşor informaţia.

Duncan e copilul tău , un copil normal pentru vârsta sa.

El este copilul nepăsător cu privire la obiectele lui, dar într-o zi va găsi la şcoală, în schimb pachetului său de creioane colorate, un pachet de scrisori.

 Fiecare scrisoare este de la un creion colorat care își exprimă plângerile, nemulţumirile cu privire la cum le-a utilizat Duncan.

Dragă Duncan, ia fii atent aici. Mă bucur că sunt creionul tău preferat când desenezi struguri, dragoni şi pălări de vrăjitori, dar mă enervează la culme să văd  că atât din splendida mea culoare depăşeşte conturul desenului.

Fiecare creion de colorat îi lasă o scrisoare bietului Duncan, creionul roşu semnează scrisoare cu preamuncitul tău prieten, movul cu preadrăguţul,, griul spune că este preaobosit,…. şi tot aşa , toate creioanele lasă un mesaj micuţului Duncan.

Până la sfârșitul scrisorilor, Duncan vrea să facă creioanele fericite

Ce va face Duncan după ce va citi aceste scrisori?Cum le va face fericite pe toate frumoasele lui creioane colorate?

Asta rămâne să descopere copilul tău, sau poate chiar copilul din tine pentru că pe mine m-a încântat foarte tare această carte minunată, carte câștigătoarea E.B. White Read Aloud Award și Red House Children’s Book Award.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.