Recenzii

Ascensiunea – Destinul Reginei

Titlu: Ascensiunea- primul volum al seriei     Destinul reginei

Autor: Rebecca Ross

Nr. pagini: 460

An apariție: 2018

Editură: Corint

Disponibilă: Aici!

Cartea debutează cu sosirea Brienna la Casa Magnalia pentru a deveni ucenică a pasiuni.

Bunicul acesteia îi obţine accesul în această casa exclusivistă de studiere a pasiunilor, abia după ce dezvăluie un secret bine păstrat despre tatăl Briennei- un om de temut şi periculos.

Casa Magnalia se află în Regatul Valeniei este condus de un rege bun, astfel încât locuitorii trăiesc în pace şi armonie, spre deosebire de Regatul Maevanei în care după moartea reginei este întronat un rege crud şi ucigaş ce duce la destrămarea regatului şi oamenii trăiesc în teroare.

Cartea ne dezvăluie încet- încet viaţa Briennei după trecerea celor 7 ani în care fata încearcă să studieze toate cele 5 pasiuni- muzica, teatrul, pictura, înţelepciunea şi cunoaşterea, dar nu are talent decât la una din ele – la arta cunoşteri.

Odată cu studiul cunoaşterii sub supravegherea maestrului Carter, tănăra află povestea regatului Maevanei

“Regina Liadan Kavanagh avea puteri magice, fiind numită regină acum 300 de ani. Ea  a fost aleasă regină după ce a reunit clanurile. Nu doar pentru că folosea puterile magice ale străbunilor ei, ci pentru că era o războinică, o conducătoare. Dar magia folosită în luptă se întoarce împotriva celui care a folosit-o, aşa că Regina n-a folosit magia în lupte, ci doar sabia şi scutul.”

Viaţa Briennei la Casa Magnalia este una frumoasă, dar testele finale sosesc şi Brianna nu obţine mantia pasiuni nu pentru că nu ar merita-o, ci pentru că uneori cedează în faţa celorlalte fete.

Nu am să povestesc cartea pentru că ar fi o prostie din partea mea, nu?, dar pot spune doar că scriitoarea  ştie să construiască frumos povestea, nu se grăbeşte, ci ne înconjoară uşor cu fantasy de calitate. Ne oferă o poveste de dragoste interzisă între Brianna şi maestrul său, dl. Cartier, dar acesta din urmă este nevoit să părăsească Casa Magnalia pe timpul verii, lăsănd-o pe Brianna singură.

Oare o va regăsi la întoarcere?

Iubirea dintre Cartier şi Brianna este atât de frumoasă şi inocentă, încât îţi doreşti mai mult cu fiecare pagină parcursăş dar când revederea este pe un teritoriu ostil şi plin de pericole se mai poate ea afirma şi consuma?

Există oare o legătură între cele două regate- Regatul Valeniei şi Regatul Maevanei, şi dacă există ce legătură are cu micuţa noastră Brianna?

Cartea este structurată în patru părţi, fiecare parte urmărind viaţa Briannei în Casa pasiuni, în casa protectorului său, în casa tatălui său şi în Regatul Maevanei.

De nenumărate ori m-am întors să studiez harta de la începutul cărţi, precum şi structura familiilor nobiliare prezentate la început, în dorinţa de a afla ceva despre ce urmează, dar scriitoarea m-a prins în tainele poveştii şi în intrigă atât de bine încât lectura continuă cursiv şi aproape fără să o poţi întrerupe şi fără a dezvălui amănunte importante în avand.

Iubesc acestă carte YA fantasy şi o recomand tuturor iubitorilor acestui gen cu specificaţia că deşi acesta este doar primul volum al seriei, nu se termină în suspans, ci doar îţi lasă curiozitatea de a vedea la ce provocări o mai supune scriitoarea pe Brianna.

 

Coperta vol 1


Coperta vol 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.