Recenzii

Infinitul dintre noi

Titlu:  Infinitul dintre noi

Autor:  Carolyn Mackler

Nr. pagini: 362

An apariție: 2018

Editură: Corint

Disponibilă:Aici!

Scriitoarea Carolyn Mackler reuşeşte să surprindă plăcut cu această carte ce ne prezintă anii de liceu a 5 adolescenţii şi cum reuşesc aceştea să descoperă viaţa de liceu, să facă alegeri bune sau nu, să descopere încet încet ce îşi doresc de la viaţa lor.

Cu o zi înainte de prima zi de liceu, la ora de orientare şcolară, cei cinci adolescenţi se cunosc şi la activitatea de acomodare aleg să realizeze o capsulă a timpului. Capsula timpului presupune ca fiecare din cei cinci să scrie o scrisoare adresată viitoarelor lor euri, scrisorii ce vor fi ascunse în liceu şi vor fi deschide abia peste 4 ani, după festivitatea de absolvire a liceului.

Gregor este băiatul ce cântă la violoncel, nepopular,cu o familie ce îi oferă dragoste şi armonie şi care se simte atras încă din prima zi de Whitney.

Whitney este  o fată sociabilă, populară, inteligentă, ce îşi doreşte în secret să părăsească micul oraş după cei 4 ani de liceu.

Jack este un tânăr cu alură sportivă,popular în anii de generală, carismatic, dar care renunţă la fotbal pentru a se dedica artelor odată cu descoperirea faptului că îi place colegul şi prietenul său Ted.

Mia este o fată inteligentă, dar nu foarte comunicativă astfel despre ea se spun destule lucruri neadevărate, ceea ce o face să îşi dorească o viaţă cât mai departe de acest oraş mic cu oamenii cunoscuţi ce au preconcepţii despre orice şi oricine.

Zoe este fata retrasă, cu o mamă celebră şi care a fost tot timpul la ce spune, ce îmbracă, ce comportament are deoarece toate persoanele ce s-au apropiat de ea au fost doar pentru a fi lângă fata unei celebrităţi şi nu au încercat niciodată să o cunoască pe ea, copila timidă, să cunoască visele şi dorinţele ei.

Cartea este strupturată în patru părţi, fiecare parte prezentând câte un an de liceu şi peripeţiile celor cinci adolescenţi în aceşti ani.

Autoarea nu îi prezintă ca pe nişte prieteni, ci doar cunoştinţe care au împreună aceea activitate, care uneori se salută sau se ocolesc, dar care îşi amintesc cu drag de întălnirea lor.

În cei patru ani de liceu multe se schimbă, unii simt durerea despărţiri părinţilor, alţii pierd o persoană dragă, descoperă iubirea, trădarea şi regăsirea prieteniei adevărate, iar uneori aparenţele sunt înşelătoare şi încrederea în tine este cea mai importantă.

” Eşti mai curajos decât crezi, mai puternic decât pari şi mai deştept decât îţi închipui “

Adolescenţii se descoperă încet încet, dar destul de târziu, dar descoperirea asta îi face să observe ce au pierdut în anii de liceu şi ce au căştigat fiind solitari.

“Jake se întrebă dacă nu cumva se ascunseseră, de fapt, cu toţii şi dacă şi ceilalţi se simţiseră, la fel ca el, singuri în cea mai mare parte a anilor de liceu.”

Călătoria lor prin cei patru ani de liceu, îi face să realizeze la sfârşitul acestui drum că au avut multe de pierdut, dar cumva drumurile şi alegerile făcute, deşi foarte diferite le oferă momente şi întămplâri de care ăşi vor aminti mereu cu drag.

“Le venea greu să se despartă. Clipele pe care le trăiau erau extraordinare. În prima zi de liceu când scriseseră acele bileţele, nu li se păruse că era cine ştie ce. Dar acum, că ajunseseră la capătul drumului, simţeau cât de minunat fusese. Nici început, nici sfârşit, ci patru ani, cu infinit de multe întămplări, cu toate acele momente mai importante sau mai puţin importante când vieţile lor se intersectaseră. Aceasta fusese călătoria lor şi cumva, deşi nu conştientizau încă, o făcuseră împreună.”

O carte despre viaţa de liceu exact aşa cum este, cu copii populari, cu copii respinşi, cu răutăţi, iubiri şi tristeţi. O carte care o citeşti uşor aşteptănd ceva, acel ceva special şi odată ajuns la final îţi dai seama că nu trebuia să aştepţi o iubire între aceşti adolescenţi, ci descoperirea prieteniilor ce durează şi dincolo de acei ani de liceu.

O recomand, pentru că este o altfel de poveste, o lectură ce trebuie parcursă de fiecare măcar o dată în viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.