Recenzii

LUNA PLINĂ

Titlu:  Luna plină

Autor: Kelly Armstrong

Nr. pagini: 376

An apariție: 2009

Editură: Tritonic!

Gen: Urban fantasy, Paranormal  romance

SYNOPSIS:

O cheamă Elena. Este frumoasă, inteligentă şi amuzantă. Şi cel mai important, este vârcolac. Singura femeie vârcolac din lume. Trădată de iubitul ei, un varcolac, Clay, care o muşca şi o transformă în ceea ce este acum, obligând-o la o viaţa plină de transformări secrete, Elena părăseşte Haita adoptivă încercând să se acomodeze vieţii umane. Latura animalică pe care încearcă din răsputeri să o anuleze este imediat reactivată atunci când vârcolacul Alfa, şeful Haitei, o chemă să salveze Haita care este ameninţată de criminali odioşi, transformaţi în vârcolaci şi care încalcă teritoriul acesteia ucigând oameni nevinovaţi. Lupta pentru siguranţă şi dreptate, se trasformă în curand, într-o luptă pentru sine şi cu sine pentru o viaţă liniştită.

Care va fi deznodămantul, ce se va alege de Haita şi cum va opta Elena să trăiască aflaţi citind romanul scris de Kelley Armstrong.

 Recenzie:

Deşi este o carte cu şi despre vârcolaci (  sincer eu nu m-am simţit niciodată atrasă de astfel de creaturii literare) este o carte pe care am citit-o cu mare plăcere. Dacă este să fiu sinceră până la capăt, am citit-o cu plăcere pentru chimia existentă între cei doi vârcolaci : Elena si Clayton şi mai puţin pentru subiectul cărţii, subiect ce subliniază  lupta existenta între membrii haitei şi mutt-I (vârcolaci renegaţi, ce nu aparţin nici unei haite şi care nu respectă reguli).

Acţiunea cărţii plasează cititorului în nordul statului New York, lângă un oraşel numit Bear Valley, pe domeniul Stonehaven- domeniu pe care îşi are reşedinta haita de vârcolaci, condusa de Jeremy- lupul Alfa.

Membrii haitei sunt chemaţi pe domeniu de Jeremy datorită unor probleme create de mutt-i şi astfel debutează cu adevărat acţiunea cărţi, o acţiune ce te atrage prin interacţiunea personajelor şi nu poţi să o mai laşi uşor din mână.

Elena este prima femeie vârcolac din lume.

Povestea ei este una tristă,  adolescentă singură, îndrăgostită de chipeşul Clay, este muşcată de acesta disperat ca nu cumva să o piardă din viaţa sa.

Elena se transformă în vârcolac, dar nu poate ierta trădarea lui Clayton, preferând să părăsească haita şi  domeniul haitei pentru a trăi printre oamenii.

Elena alege să îşi creeze o nouă viaţă alături de un iubit calm si drăgăstos de care este ataşată.

Dificultatea ei va fi în a trăi alături de iubitul său atunci când este perioada transformări în vârcolac, dar are parte de o iubire liniştită, atentă, presărată cu mici atenţii alături de acesta, astfel încercând să uite  tumultoasa iubire trăită alături de  vârcolacului Clay.

Oare în iubire ce alegere va face  până la final Elena?

Acţiune cărţii este presărată din plin cu povestea de dragoste încălcită dintre Elena si Clay, poveste care te atrage prin brutalitatea şi posivitatea ei pe alocuri ( dar, trebuie să specific că uneori este destul de explicită acţiunea amoroasă a celor doi).

Schimbul de replici dintre  Elena si Clay te fac mereu să râzi, dialogurile celor doi sunt de o ironie fină, ce te fac mereu să zâmbeşti,chiar şi în situaţiile în care personajele sunt în situaţi limită.

Membrii haitei sunt simpatici şi foarte uniţi, fiecare având o viaţă proprie în afara haitei, fiind persoane de succes şi de cariera, dar care la chemarea liderului se reântorc pentru aş face datoria faţă de haită.

Acţiunea în sine a cărţi este despre lupta haitei contra vârcolacilor noi creeaţi( numiţi mutt-i) vârcolaci creeaţi din criminali periculoşi care doresc să distrugă încrederea oamenilor în proprietarii domeniului Stonehaven.

Dacă până la aceasta carte am avut parte de cărţi cu vârcolaci în care acţiunea cărţi este a unor vârcolaci tineri, aceasta este o carte în care vârcolaci nu sunt adolescenţi, ci deja sunt adulţi în diferite stadii  ale vieţii lor.

Scriitoare Kelly Armstrong explică legile şi regulile vârcolacilor , făcându-ne să întelegem foarte bine lumea creată de ea, lumea vârcolacilor.

O carte foarte bine scrisa şi care te ţine în suspans de la primele pagini până la ultimele pagini.

Deasemenea trebuie să remarc faptul că dupa aceasta carte s-a realizat serialul intitulat  “Bitten” ce detine deja 3 sezoane şi pe care vi-l recomand cu drag.

Acestea fiind spuse eu va doresc : spor la citit si la share-uit!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.