Recenzii

Isadora Moon – merge la şcoală

Titlu: Isadora Moon – merge la şcoală

Autor: Harriet Muncaster

Nr. pagini: 128

An apariție: 2017

Editură: Curtea Veche Publishing

Disponibilă:Aici!

 

Synopsis

Mama ei este zână, tatăl este vampir, iar ea este câte puţin din amândouă!

Îndrăgeşte noaptea, liliecii şi costumul negru de balet, dar şi soarele strălucitor, bagheta magică şi îl adoră pe Iepuraşul Roz.
Când vine vremea ca Isadora să meargă la şcoală, încă nu ştie ce i se potriveşte.
Să fie şcoala de vampiri sau cea de zâne?

Recenzie

Aşa cum spune şi titlul personajul principal este Isadora Moon, o fetiţă minunată care este diferită, specială, având o mamă zână şi un tătic vampir, lumea ei este diferită şi întru totul unică.

Ea trăieşte împreună cu mama sa – contesa Cordelia Moon care este zână , cu tatăl său- contele Bartholomew Moon ce este vampir şi surioara sa mai mică Honeyblossom.

Sunt o familie foarte interesantă- mamei plăcându-i să grădinărească, să înoate şi să doarmă afară sub cerul liber, iar tatăl adoră să stea treaz noaptea, să bea şi să mănânce alimente roşii, să privească îndelung cerul înstelat şi să zboare când e lună plină.

Isadra Moon este o fetiţă ce are prieten un animăluţ de pluş – Iepuraşul Roz, pe care mama sa a făcut o vraja şi l-a transformat într-o fiinţă vie.

Într-o seară, pe când tatăl său servea micul dejun, părinţii o informează că trebuie să meargă la şcoală. Dar la care şcoală mai exact? La cea de vampiri? La cea de zâne?

Tu eşti o făptură foarte rar întâlnită şi foarte specială! Eu cred că şcoala de zâne ţi s-ar potivi de minune! Însă, desigur,poate preferi şcoala de vampiri. Ce-ar fi să o lăsăm să hotărască singură?

Isadora Moon va trebuie să aleagă, dar nu înainte de a încerca ambele şcoli pentru a vedea care i se potriveşte mai bine unei zâne-vampir.

Experienţa Isadorei Moon începe la şcoala de zâne unde totul decurge destul de bine, până trebuie să folosească bagheta magică pentru a creea din imaginaţie lucruri şi cumva totul o ia razna.

Ei bine…. Poate că de fapt sunt întru totul vampir.

Deşi urmează lecţia de balet la care Isadora este încântată pentru că îi place să danseze, profesorul îi impune să schimbe fustiţa neagră cu una roz de zâne şi asta o timorează pe biata Isadora atât de rău încât lucrurile se înrăutăţesc din nou pentru micuţa noastră.

Şcoala de vampiri are ore doar noaptea şi lucrurile nu se desfăşoară aşa cum îşi doreşte Isadora Moon, deoarece profesorii nu sunt pregătiţi pentru un copil diferit, un copil special şi foarte frumos sufleteşte ajungând să o debusoleze pe micuţa noastră care nu mai înţelege nimic.

Nici acum nu ştiu dacă sunt mai mult zână sau mai mult vampir.

Cartea m-a făcut să realizez că nici şcoala noastră nu este foarte pregătită pentru copii deosebiţi, speciali, diferiţi. Încă avem profesori ce trebuie să ne încadreze în tipare, pentru că altfel nu s-ar descurca ei, nu noi.

Lecţia oferită de scriitoare prin intermediul Isadorei Moon  este minunată şi trece dincolo de paginile cărţii, oferind soluţii copiilor ce se simt uneori diferiţi. Şi ce copil nu s-a simţit măcar o dată diferit?

Fiecare stea este diferită- dar, chiar şi aşa, toate sunt la fel de frumoase. Poate nu are nicio importanţă că suntem diferiţi. Diferit poate însemna , în egală măsură, frumos.

Isadora Moon va merge la şcoală, acolo unde nu se simte diferită şi ciudată, acolo unde se simte acceptată şi iubită de toţi.

La ce şcoală va învăţa?

Ei, dragă cititorule, te las să descoperi tu asta citind această carte minunată.

Pot spune că autoarea este şi ilustatoarea cărţii, o serie de cărţi ce o are în prim plan pe Isadora Moon şi care se pot citi separat .

Ilustraţiile creeate de autoare sunt uimitoare, fiind create doar din roz şi negru- o combinaţie diferită, rar întâlnită, dar diferit uneori înseamnă frumos. Nu uitaţi asta!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.