Recenzii

Summerlost sau visul unei vacanţe de vară

Titlu: Summerlost

Autor: Ally Condie

Nr. pagini: 288

An apariție: 2018

Editură: Corint

Disponibilă: Aici!

 O carte despre prietenie și durere, te atrage și te face să vrei să alini, o carte interesantă..

Cedar Lee – personajul principal feminin – o adolescentă de 12 ani, chinezo-americană, ce se abate de la tradiționalele trăsături de caracter ale copiilor de vârsta aceasta. E un copil atât de dulce, ce suferă în urma pierderi tatălui şi a fratelui  său Ben, iar scriitoarea mi-a indus starea de a dori să o alin, să o protejez, să o îmbrățișez.

 Sunt atât de fericită că a găsit un prieten în Leo.

Leo Bishop este cu adevărat uimitor.Este un prieten bun, care deşi se încurcă şi face lucruri pentru care ajung să fie daţi afară de la joburile de vară, el nu face nimic pentru a fi rău și este acolo pentru Cedar, fie că este doar să-i lase pe ea și pe fratele său Miles să urmărească o telenovelită ce mama lor le-a interzis să o urmărească acasă, şi Leo le permite să o urmărească acasă la el,  sau ştie să o asculte când vorbește despre tatăl și fratele ei mort.

 Sunt cei mai buni prieteni, nimic mai mult și e minunat.

Transmit foarte multe emoţii, așa că eu cred că se potrivesc ca și cei mai buni prieteni, o prietenie fără cerinţe ci doar pentru a oferi un suport moral viselor fiecăruia dintre ei.

Cartea este despre durerea pierderi unor persoane dragi, despre a fi la locul nepotrivit în momentul nepotrivit, cum o fracţiune de secundă poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Cum poţi merge mai departe când ei nu mai sunt?

Nu e corect ca un lucru atât de mare, întreaga ta viaţă, să depindă de un milion de lucruri mărunte.

E o carte emoţionantă, despre vise mărunte şi încercări de a obţine aceste lucruri, despre prietenie necondiţionată.

Mi-a plăcut foarte tare şi locul unde se desfăşoară acţiunea acestei cărţi, în oraşul Iron Creck, mai exact la festivalul de teatru Summerlost unde copii lucrează împreună şi încep să organizeze tururi despre celebra actriţă locală, care a pierit în condiţii misterioase – Lisette Chamberlain.

Nu trebuie  să cunoşti perfect o persoană pentru a-ţi fi dor de ea. Sau ca să-ţi pară rău că nu mai este.

Minusurile cărţi ar fi poate traducerea dată de editura Corint, pe lăngă titlu original Summerlost de ce au trebuit ei să adauge “sau visul unei vacanţe de vară” ?

Mi-ar fi plăcut ca mama să fie cumva mai implicată în viaţa proprilor copii, mai ales după pierderea suferită,şi nu să condamne anumite acţiuni ale proprilor copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.